Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.11.2014. u 11:00

Kako ćemo uštedjeti uz novo gomilanje administracije, nije pojasnio

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, priznao je da na poslovima administracije europskih fondova već zapošljavamo oko tisuću osoba, ali mu to nije dovoljno. Kako je zbog kronično lošeg stanja državnih financija najstrože zabranjeno zapošljavanje u državnoj službi, Grčić je tražio i dobio posebnu Vladinu odluku o zapošljavanju još 349 službenika uz obrazloženje da će time Hrvatska dugoročno „zapravo uštedjeti“. Kako ćemo uštedjeti uz novo gomilanje administracije, nije pojasnio, ali ako je to toliko isplativo, što nije zaposlio nekoliko tisuća uhljeba pa da uštedimo još i više.

Šukera nigdje nema kao da je saborski zastupnik

Davor Šuker, predsjednik HNS-a, već danima ne dolazi na posao, izbjegava važne sastanke i vuče za nos cjelokupnu javnost. S takvim radnim karakteristikama idealno bi se uklopio među neke naše saborske zastupnike.

Državni savjetnik namirio se sirom, mesom, ribom i kruhom

Neven Macanović, savjetnik u državnoj upravi, nepravomoćno je zbog primanja mita osuđen na godinu dana zatvora, što će zamijeniti radom za opće dobro. Mito su, prenosi Slobodna iz spisa dugog 5000 stranica, bile „neutvrđene količine sira, pršuta, pečene janjetine, teletine, orada, ćevapčića i kruha“ te drugih ugostiteljskih usluga u ukupno 19 restorana na području Šibensko-kninske županije. Znamo da nam je država nezasitna, a sada vidimo da i državni službenici imaju dobar apetit.

Na Karamarkovoj listi uskoro i pravaši čisti

Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a, potvrdio je Novom listu da na njihovim koalicijskim listama za iduće parlamentarne izbore mogu biti i kandidati ultradesne Hrvatske čiste stranke prava Josipa Miljka. Rezultat je to sporazuma o strateškom partnerstvu koji su potpisali HČSP i HSP AS kao već učvršćeni član oporbene koalicije na čelu s HDZ-om. Čuljak čak potvrđuje da je tražio od HSP-a AS da privuče što više desnih stranaka, ali istovremeno tvrdi da HDZ nije u nacionalnoj koaliciji s HČSP-om. Kako će Čuljak nazvati odnos svoje stranke i HČSP-a, njegova je stvar, ali rezultat u suštini ostaje isti, na Karamarkovoj koalicijskoj listi naći će se i pravaši čisti.

Komentara 16

SE
sestrićna
11:43 28.11.2014.

drug grčić je postavljen da uništi hr koliko je to moguće a narod to nikako da shvati..

DU
Deleted user
11:38 28.11.2014.

349 ni manje ni više ...

L0
luena 01
11:21 28.11.2014.

Novac iz EU se povlaci u razvoj gospodarstva,modernizaciju i otvaranje radnih mjesta u odrejenim sektorima za drzavu od koristi.... Kakve koristi i sta ce proizvodit njihovih 350 novih uhljeba.... ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije