Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčić Vladi:

'Što prije se primite posla da se dobri trendovi nastave i dalje'

Branko Grčić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
26.02.2016.
u 16:53

Kompletan rast u četvrtom kvartalu je rezultat rasta osobne potrošnje i novih investicija i to je najbolja vijest za Hrvatsku, kaže Grčić

Rast BDP­-a u četvrtom tromjesečju prošle godine od 1,9 posto komentirao je član Predsjedništva SDP-­a Branko Grčić. Rast je usporedio sa EU koja je, kaže, imala u prosjeku rast od 1,8 posto što je dokaz da je Hrvatska u četvrtom kvartalu bila iznad prosjeka. Kazao je da je odnos izvoza i uvoza bio takav da je ukupna vanjska trgovina imala mali negativni utjecaj, ali su zato investicije rasle za 3,7%, kao nikad do sad. 

– Što znači da smo mi kao Vlada dali svoj doprinos da se ta najbitnija komponenta BDP-­a pokrene i ona zapravo garantira da će se određeni pozitivni trendovi nastaviti i u narednom razdoblju­, kazao je Grčić. Istaknuo je i da je osobna potrošnja rasla za 2,7% što je najviši rast od dugog kvartala 2008. godine. ­

– Kompletan rast u četvrtom kvartalu je rezultat rasta osobne potrošnje i novih investicija i to je najbolja vijest za Hrvatsku. Industrija je i dalje glavni nositelj izvozne aktivnosti. Očekujemo i da će u ovoj godini rasti i građevinarstvo te da će dodatno doprinijeti budućem rastu BDP-­a, kazao je Grčić. 

Poslao je poruku novoj Vladi da se što prije primi posla da se ovi dobri trendovi nastave i dalje.

>> BDP: Gospodarstvo u četvrtom lanjskom tromjesečju poraslo 1,9 posto

Ključne riječi

Komentara 19

ZA
zazidje
17:10 26.02.2016.

Kako to misliš što prije ? Onako brzo kako si se ti brzo primio kokarde ??

Avatar Idler 3
Idler 3
17:11 26.02.2016.

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana uvijek je veća "osobna potrošnja" i to ima veze s tebom kolko i s lanjskim snjegom !!! Kaj se silnih investicija dotikavle to budemo tek vidjeli.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
17:19 26.02.2016.

Oooooo evo gospodina barikade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije