Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski novac

Zračna luka Dubrovnik i pelješki most financirat će se iz fondova EU

Branko Grčić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/5
22.08.2014.
u 15:17

Grčić od porezne reforme očekuje da će se ljudima povećati plaće

Uređenje istočne obale u Splitu, željezničko povezivanje splitske zračne s gradskom lukom, rješavanje vodoopskrbe i odvodnje, paralelni nastavak radova na Eko projektu, razvoj poduzetničke zone Dračevac, priprema za otvaranje Znanstvenog inovacijskog centra u sveučilišnom kampusu, izgradnja centra za gospodarenje otpadom u Lećevici te prelazak gradskih autobusa s naftnog na plinsko gorivo, projekti su koje je nabrojio Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a za koje je rekao kako ih potencijalno možemo financirati iz fondova EU-a u visini do 80 posto bespovratnih sredstava.

– Ovo je najbolji demanti onih koji tvrde da smo nepripremljeni za ulazak u europske fondove. U tišini smo radili i pripremali projekte koji su sada u fazi velike vjerojatnosti da će dobrim dijelom bespovratno biti sufinancirani iz europskog novca – rekao je Grčić novinarima nakon sastanka sa splitskim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Dodao je još šest velikih projekata u Dalmaciji koji će se financirati europskim novcem: zračna luka Dubrovnik, most kopno-Čiovo, kaštelanska zaobilaznica, Pelješki most i vodička zaobilaznica, a reprojektira se i obilaznica Omiša.

Na pitanje zašto je Vlada odustala od Spaladium arene koja je poslana u stečaj, odgovorio je da nije, ali da je problem bio prekompliciran za DORH i Ministarstvo pravosuđa.

– Oni su sugerirali da je to toliko kompleksno da će se morati tražiti dodatna pravne ekspertize za koje nismo imali vremena. Spaladium arena će se riješiti kroz stečaj, pravna država će imati što reći – odgovor je Grčića. Rekao je i kako od porezne reforme očekuje da će se ljudima povećati plaće, a ne da će poslodavci zadržati razliku te da će kupovna moć građana rasti.

>> Grčić: Od sada ćemo vas bombardirati projektima

>> U plan za novac EU ubačen most 
kraj Gradiške, a pelješkog – nema

Komentara 16

DR
draxy
15:35 22.08.2014.

Nasumično nabrajanje projekata za dnevno-političke svrhe.Nema nikakove potvrde da EU sufinancira navedene projekte.Da je to doista tako znali bi se svi detalji projekta od početka gradnje do uporabne dozvole kao i svaki novčić koji bi nam EU poslala.Ovako je to samo pusta demagogija poput plana 21.....

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:34 22.08.2014.

Grčiću, ti svaki dan sve bolje i bolje viceve pričaš...

ST
stric5
15:54 22.08.2014.

....obećanja,obećanja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije