Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorio na kritike

Grčić: Dogodio mi se lapsus. 2 posto BDP-a je 7 milijardi kuna

Branko Grčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.10.2015.
u 14:58

– Očekujem od ekipe iz HDZ-a da kaže jesu li one najave o rezanju mirovina i troškova u zdravstvu bile istinite. Gdje su to sad sakrili od javnosti i je li zaista dolina suza njihov stvarni program koji javnost nije vidjela – rekao je.

Branko Grčić odgovorio je na kritike HDZ-a koji je, osvrnuvši se na njegov jučerašnji nastup u emisiji Otvoreno, naveo da ''potpredsjednik vlade u nekoliko navrata nije znao koliko iznosi 2 posto od ukupnog godišnjeg PDV-a''. Rekao je da mu se dogodio lapsus. – 2 posto BDP-a je 7 milijardi kuna, a dva posto PDV -a je nešto drugo, nešto malo manje – dodao je.

Grčić smatra da njegov lapsus koristi HDZ kako bi izbjegao odgovoriti na pitanje gdje će se rezati ako se smanjuje PDV.

– To je iskorišteno da se izbjegne odgovor na ključno pitanje sinoć. Ako smanjujete PDV za nekoliko milijardi kuna, onda morate javnosti reći gdje ćete rezati. Jer ne možete smanjiti deficit tako da smanjujete prihode proračuna. Ako smanjujete PDV i prihode, morate ljudima jasno reći gdje ćete rezati. Očekujem od ekipe iz HDZ-a da kaže jesu li one najave o rezanju mirovina i troškova u zdravstvu bile istinite. Gdje su to sad sakrili od javnosti i je li zaista dolina suza njihov stvarni program koji javnost nije vidjela – rekao je.

Kazao je kako SDP u ovom trenutku nije za tako radikalno smanjenje PDV-a zato što je to ogroman trošak za proračun koji je nenadoknadiv u kratkom roku.

– Jedino u slučaju da se u sljedećoj godini ubrza još više gospodarski rast i da se stope povećaju i do 3 i preko 3 posto. Rasti će prihodi proračuna i na taj način će biti moguće eventualne korekcije i na strani stope PDV-a. Međutim u ovom trenutku to nije realno – rekao je Grčić.

Cijeli video koji je objavila Vlada na svom YouTube kanalu možete pogledati u nastavku.

>> 'Šokirani smo da Grčić ne zna koliko iznosi 2% od ukupnog godišnjeg PDV-a' 

>> Grčić i Ćorić posvađali se oko PDV-a: 'Uzmite papir i olovku i izračunajte'

Ključne riječi

Komentara 79

BU
Bulaba
15:15 07.10.2015.

Kako gori pod udbaškim petama, hahaha, Večernji danas izgleda kao turbo izdanje SKH, red Milanovića, red Grčića, red Milanovića, red Ostojića, red Glavaševića, red Lalovca, pa opet red Grčića, jao, jao, jao, koja udbaška panika.

TA
tamanitelj
15:09 07.10.2015.

Grgiću ti si lapsus naše zemlje na čelu sa Milanovićem i Vladom

DU
Deleted user
15:04 07.10.2015.

Cijela ova vlada je jedan veliki"lapsus"!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije