Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Jenkač (HDZ)

Gradonačelnik Novog Marofa demantira da ima veću plaću od Bože Petrova

siniša jenkač
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.11.2015.
u 11:57

Kako bi dokazao da je neistinito prikazao njegovu plaću, Jenkač je novinarima u petak pokazao isplatnu listu, na kojoj je vidljivo da mu je isplaćeno oko 9,5 tisuća kuna, a da mu je stvarna plaća 10,1 tisuća kuna

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač demantirao je u petak tvrdnje čelnika Mosta Bože Petrova da ima veću plaću od njegove kao gradonačelnika Metkovića te da grad ima dugove od 9 milijuna kuna.

 "Što se mene osobno tiče sigurno sam jedan od gradonačelnika s najmanjom plaćom u Hrvatskoj", rekao je Jenkač na konferenciji za novinare, koju je sazvao kako bi demantirao navode Petrova u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno" u kojoj je kazao kako gradonačelnik Novog Marofa ima plaću od 11,5 tisuća kuna, a da njegovi zamjenici "volontiraju" za naknadu od 4 tisuće kuna. Petrov je tako uzvratio čelniku Reformista Radimiru Čačiću, koji ga je u izbornoj kampanji prozvao da metkovska gradska uprava stoji 1,5 puta više od one Novog Marofa, iako su približno jednako veliki gradovi. 

 "Naš volonter zaista radi kao – volonter, a moja plaća je, za razliku od plaće gradonačelnika Novog Marofa, 9,5 tisuća kuna. Također, Metković funkcionira mnogo bolje od Grada Novog Marofa, čija je lokalna samouprava zadnje četiri godine završila u minusu od 9 milijuna kuna", rekao je tada Petrov.

Kako bi dokazao da je neistinito prikazao njegovu plaću, Jenkač je novinarima u petak pokazao isplatnu listu, na kojoj je vidljivo da mu je isplaćeno oko 9,5 tisuća kuna, a da mu je stvarna plaća 10,1 tisuća kuna. Naveo je i niz mjera štednje koje su u Novom Marofu provedene otkad je došao na vlast na prijevremenim izborima u ožujku ove godine.

 Napomenuo je kako su smanjene plaće zaposlenih u gradskoj upravi i ustanovama koje se financiraju iz proračuna, kao i naknade vijećnicima, što je sve zajedno, tvrdi, rezultiralo uštedama na godišnjoj razini od 680 tisuća kuna. Jenkač je rekao i da gradska uprava ima samo 13 zaposlenih, što je čini jednom od najmanjih u državi. Predstavio je podatke istraživanja "štedljivosti" gradova, prema kojima je Novi Marof u samom vrhu.

 "Gradska uprava troši na plaće oko 3,7 milijuna kuna. Đurđevac, koji je manji od Novog Marofa, troši oko 9 milijuna kuna, a Metković troši  oko 8,8 milijuna kuna na plaće. Ti gradovi imaju i veći broj zaposlenika iako su iste veličine ili manji od Novog Marofa", kazao je Jenkač.

 Petrovu i Čačiću poručio je kako ne želi ulaziti u njihove rasprave, apelirajući da ubuduće iznose točne podatke. Potvrdio je da od HTV-a traži objavu demantija navoda Bože Petrova.

>> Mijenjaju stavove: Most vrluda s idejama, od pola reformi sâm odustao

Komentara 8

BU
Bulaba
15:12 27.11.2015.

Ček malo, samo 13 zaposlenih, a onaj Kovačić u Omišu na isti broj stanovnika ih ima 35? I sad je ovaj hadezeovac rastrošni uhljeb, a ćuprijaš Kovačić zvijezda štednje i poštenja?

Avatar Croative
Croative
23:05 28.11.2015.

Caca se vraca, ne brinite za place!

DU
Deleted user
14:49 27.11.2015.

Ne kazem da je Petrov u pravu ili krivu, niti da je ovaj u pravu ili krivu, ali same place nisu dokaz stednje. Dakle, ovaj je mogao otpustiti sve radnike iz gradske uprave i prikazivati placu grada Novog Marofa kao 10500 kuna, ali ako sve djelatnosti potrebne za funkcioniranje grada daje drugim firmama (outsourcing), onda je to pišanje u vjetar. Dakle, jedini pravi pokazatelj je na kraju godine bilanca dobivenog i uloženog. Tj, koje su vrijednosti aktulanih porjekata i koje je stanje na računu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije