Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strateški projekti

Gradonačelnik Glavan održao radni sastanak sa zamjenikom ministra Rokom Andričevićem

Zamjenik ministra obrazovanja Roko Andričević u Sinju
Foto: VL
1/4
18.04.2015.
u 15:26

Tijekom sastanka gradonačelnik je informirao zamjenika ministra o nekoliko strateških projekata od važnosti za grad Sinj u kojima je potrebna potpora Vlade i resornog ministarstva.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan, dogradonačelnik Zlatko Ugrin i predstavnici stručnih službi Grada, primili su danas u radnom posjetu zamjenika ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roka Andričevića.

Tijekom sastanka gradonačelnik je informirao zamjenika ministra o nekoliko strateških projekata od važnosti za grad Sinj u kojima je potrebna potpora Vlade i resornog ministarstva. Posebna tema bila je izgradnja Osnovne škole fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škola Jakova Gotovca na lokaciji Put Pazara u Sinju.

Naime, projekt izgradnje dviju škola već ranije je podržao zamjenik ministra dr. Roko Andričević, kojeg je gradonačelnik o tom projektu i problemu temeljito informirao za vrijeme održavanja Festivala znanosti u rujnu 2014. godine, te je u tom smislu i nakon tih razgovora na prijedlog Ministarstva, projekt izgradnje Osnovne škola fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škola Jakova Gotovca, uvršten u Proračun Republike Hrvatske za 2015. godinu.

Zamjenik ministra na tu temu kazao je da se idući tjedan očekuje raspisivanje natječaja za doprojektiranje škole. Natječaj bi trebao trajati 30 dana, a nakon toga odabran izvršitelj. Nakon doprojektiranja koje bi trebalo biti gotovo do početka ljeta, uz stručnu pomoć službi Grada Sinja pristupiti će se ishođenju građevinske dozvole. Realno je očekivati da će se do konca mjeseca rujna ove godine uspjeti ishoditi građevinska dozvola, a ovisno o tome, već u mjesecu rujnu ili početkom listopada krenulo bi su izgradnju tog za Sinj, iznimno važnog projekta.

Nadalje, pored velike podrške koju je Sinj konačno dobio od MZOS nakon dugog niza godina za izgradnju nove osnovne škole, uvažavajući važnost sporta i sportskih aktivnosti za zdravlje i edukaciju stanovnika, posebice djece Sinja, Vlada RH i MZOS posebno su podržali i dovršetak sportske dvorane u Sinju sa sredstvima od 1,5 milijuna kuna.

-  Ovim sredstvima resorno ministarstvo šalje jasnu poruku da itekako skrbi za razvoj sporta u Sinju, posebice zbog mladih - priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Grada Sinja.

Tijekom boravka u Sinju zamjenik ministra je obišao gradilište nove sportske dvorane i gradski hipodrom. Tijekom sastanka, zamjenik ministra Andričević i gradonačelnik Glavan također su razgovarali o stanju i sustavu sporta i sportske infrastrukture na području Grada Sinja s naglaskom na potencijal razvoja konjičkog sporta i inicijative osnivanja Prvog konjičkog Klastera u RH koju pokreće Konjičko galopski klub Alkar, a podupire Grad Sinj. Ovim projektom se sportske aktivnosti konjičkog sporta vežu na turistički i gospodarski potencijal.

Isto tako razgovaralo se i o statusu Gradskog bazena u Sinju, te potencijalu istog kao mogućeg sportsko-rekreacijskog i centra zdravstvenog turizma u Dalmaciji koji može itekako povećati turistički kapacitet Sinja. - Posebna poruka zamjenika ministra Andričevića je da MZOS i Vlada RH itekako prepoznaju potencijal Sinja u obrazovanju, u velikom doprinosu Sinja Hrvatskoj kroz veliki broj prepoznatih intelektualaca i znanstvenika na nacionalnoj i međunarodnoj razini, i naravno kroz rad i doprinos odličnih sportskih klubova. MZOS ce dati punu potporu Gradu Sinju i gradonačelniku Glavanu i susuradnicima da uspješno realiziraju ove za Sinj itekako važne projekte - stoji u priopćenju.

Komentara 1

NV
novo vriijeme
00:06 19.04.2015.

Lesi se vraća kući a Glavan u SDP. Nakon izleta kod Jace Kosor, Josipovića, Gabrića evo ga kod Milanovića A to ima svoju cijenu,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije