Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo roditelja

"Gradonačelniče, objasnite djeci zašto su na na njihovom igralištu parkirani automobili"

Parking OŠ Franje Kežme
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
29.08.2016.
u 15:31

Roditelji đaka iz osječke OŠ Franje Krežme ponovno su na nogama zbog školskog igrališta koje im je lani, kako smatraju, nepravedno oduzeto, i to nakon 50 godina korištenja. Riječ je, podsjetimo, o površini u vlasništvu Filozofskog fakulteta koji se naslanja na školu. No, đaci su ga koristili sve do lani

Roditelji đaka iz osječke OŠ Franje Krežme ponovno su na nogama zbog školskog igrališta koje im je lani, kako smatraju, nepravedno oduzeto, i to nakon 50 godina korištenja. Riječ je, podsjetimo, o površini u vlasništvu Filozofskog fakulteta koji se naslanja na školu. No, đaci su ga koristili za školske i izvanškolske aktivnosti, sve dok prije godinu dana fakultet nije odlučio vratiti ga pod svoje okrilje i pretvoriti u parkiralište. Roditelji su u par navrata i prosvjedovali, a uputili su u ponedjeljak pismo gradonačelniku Ivici Vrkiću. Pozivaju ga na priredbu za početak školske godine.

-Zašto nam je to toliko bitno? Želimo da tim malim, sretnim, zaigranim anđelima objasnite zašto su na igralištu predviđenom za njihovo igranje parkirani automobili? Hoćemo da usput i nama roditeljima pojasnite kako je moguće da se kontinuirano ističe savršena suradnja Grada i Sveučilišta, dok se u srcu našega grada neometano parkiraju limeni ljubimci znanstvenih velikodostojnika na našem dječjem igralištu? Da, rekli smo našem jer su i škole i sveučilišta u konačnici imovina nas roditelja, naše djece, pa ako hoćete i ostalih građana Osijeka – stoji u pismu.

Od prosvjeda i peticija, dodaju, prošlo je više od godinu dana.

-Zar zaista, Gradonačelniče, očekujete da ćemo mi roditelji odustati od toga igrališta i da nam to neće biti bitno sljedećega svibnja kad nam, nakon parlamentarnih, dođu i lokalni izbori? Mislite da će i tada biti dovoljno što ste se slikali iza te zloglasne ograde, pokretali besmislene Facebook ankete i lopticu prebacivali nekim drugima. Gradonačelniče, mi znamo da Vi možete više. Učinite taj iskorak – zaključuju, kako je navedeno u potpisu, "roditelji i učenici OŠ Franje Krežme".

 

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
07:37 30.08.2016.

ne kužim izraz 'igralište predviđeno za igranje djece', a u vlasništvu je fakulteta... zar djeca pohađaju fakultet? ili je to za djecu od profesora na faksu? ništa mi nije jasno. školske i izvanškolske aktivnosti... znači, 50 godina je fakultet trpiotrpio na svojem zemljištu nekoga (nema veze djeca ili odrasli). i sad je priveo nekretninu svrsi za koju smatra da ima potrebe. škola se neka pobrine za igralište sama. mogu se djeca igrati i na dvorištima privatnih kuća. da ne bu zabune, i sam imam djecu, al to ne znači da radi njih možemo od drugih zahtijevati nešto što sami nismo spremni dati. neka roditelji daju novac i zajednički kupe neku parcelu u gradu, i to nek bude igralište za njihovu djecu. ja ne vidim problem. najlakše je svoje interese proglašavati općim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije