Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 DANA NA VLASTI

Orešković najpozitivniji, a Karamarko najnegativniji u Vladi. Građani za pet ministara nisu ni čuli

istraživanje
Foto: Nova TV
1/21
30.04.2016.
u 19:39

Na prvom mjestu dobrih poteza sa 77 posto je odluka Vlade da od 1. travnja pada cijena plina za građanstvo

Što je to najbolje, a što najgore što su Banski dvori učinili? Kakav dojam građani imaju o timu premijera Tihomira Oreškovića? Na to je pokušalo odgovoriti istraživanje koje je povodom 100 dana Vlade za Dnevnik Nove TV proveo IPSOS.

Na prvom mjestu dobrih poteza sa 77 posto je odluka Vlade da od 1. travnja pada cijena plina za građanstvo. Drugi dobar potez je ukidanje ureda predsjednika Mesića, što podupire 64 posto birača. Vladin prijedlog da se za svako novorođeno dijete isplati 1000 eura od jeseni zauzeo je treće mjesto i to podupire 60 posto građana. Njih 59 posto podupire nastavak reforme školstva/kurikularne reforme. Najavu aktiviranja državne imovine podupire 46 posto građana. Smjenu ministra Crnoje nakon nekoliko dana dobrim potezom smatra 41 posto građana.

Na listi loših poteza predvodi prijedlog poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja, protiv čega je 70 posto građana. Odmah slijedi još jedan zdravstveni prijedlog, a to je da poskupe usluge onima koji nemaju dopunsko zdravstveno osiguranje, protiv toga je 65 posto građana. Njih 57 posto je lošim potezom ocijenilo odluku da se ne smanjuju plaće saborskim zastupnicima. Njih pak 56 posto lošim smatra novo zaduživanje radi kredita HAC-a. Plaćanje usluga hitne pomoći 150 kuna ako nisi hitan slučaj lošim potezom smatra 46 posto ispitanika. I 43 posto građana lošim smatra prijedlog da se ne izgradi spalionica otpada.

Prvi na listi članova Vlade s pozitivnim dojmom je i prvi ministar odnosno predsjednik Vlade Tihomir Orešković sa 69 posto. Potom slijedi ministar financija Marić o kojemu 54 posto građana ima pozitivan dojam. Pozitivan dojam o ministru obrazovanja, znanosti i sporta Šustaru ima 52 posto ispitanika. A 51 posto njih pozitivno misli o ministru unutarnjih poslova Orepiću. Pozitivan dojam među 50 posto birača nakon 100 dana ima potpredsjednik Vlade Petrov.

Potpredsjednik Karamarko član je Vlade o kojemu 57 posto građana ima negativan dojam. Iza njega je ministar zdravlja Nakić s 42 posto negativnih postotnih bodova. A na trećem je mjestu potpredsjednik Petrov o kojemu 40 posto ispitanika ima negativan dojam. O ministru Hasanbegoviću negativan dojam ima 39 posto ispitanika. Ali i 22 posto ispitanika ima negativan dojam o premijeru Oreškoviću.

Ministar Kuščević sa 72 posto predvodi listu ministara za koje građani nisu čuli ili ne znaju za njih. Slijedi sa 67 posto ministar Dobrović. A za ministra Horvata nije čulo ili ne zna za njega 65 posto građana. 62 posto birača nije čulo ili ne zna ništa o ministru Šprlji, a 61 posto to misli o ministru Tolušiću.

Komentara 60

SE
sekta
21:09 30.04.2016.

sjecamo se ne tako davno josipovic je imao podrsku 80 posto gradana....karamarko vjecno najnegativniji a pobjedio 5 izbore zaredom....?

Avatar delminium
delminium
21:15 30.04.2016.

Kakav je logika ove i sličnih manipulacija? Najnegativniji svojom voljom izabere i postavi onoga tko je najpozitivniji,,, jeste tuke.

PO
portugisac
21:46 30.04.2016.

Nema to veze sa zdravim razumom. Onoga momenta kada je Karamarko postao kandidat za predsjednika HDZ-a počela je hajka režimskih glasila da kako je Karamarko naj negativniji političar.Kada je postao predsjednik HDZ-a to se je pojačalo. Pobjeđuje na 5 izbora, formira vladu a najnepopularniji. Žalosno je to što su glasila i dalje u rukama Milanovića i crvenih kmera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije