Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanka Opačić:

Građanima je odobren otpis 23 milijuna kuna duga

Milanka Opačić
Željko Lukunić/PIXSELL
21.04.2015.
u 12:58

- Pozivam ljude koji imaju pravo na otpis da se jave u regionalne centre, ovo je dobra prilika da riješe problem i žive bez blokade - rekla je Opačić

U Registru otpisa duga do danas je pregledano 30.006 dugova, kod vjerovnika je evidentirano 9461 zahtjev od čega je 6095 odobreno u ukupnom iznosu od 23 milijuna kuna, iznijela je danas ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić koja je posjetila Službu za otpis dugova pri Centru za socijalnu skrb Zagreb.

- U prvih 12 dana provođenja mjere za otpis po kriteriju B urudžbirano je 2516 zahtjeva u pet regionalnih centara. Danas smo vidjeli nekoliko ....Pozivam ljude koji imaju pravo na otpis da se jave u regionalne centre, ovo je dobra prilika da riješe problem i žive bez blokade  - rekla je Opačić.

Na novinarsko pitanje znači li to da oni koji se ne javljaju ipak imaju neka primanja, ministrica je rekla da je moguće da imaju primanja ili nekretnine pa znaju da nemaju pravo na otpis i da oko 40 posto obrađenih slučajeva nije ostvarilo pravo na otpis jer imaju neku imovinu.

Vidjet će se do kraja lipnja koliko je ljudi zatražilo oprost, a ako ih i ne bude puno, Opačić će, kaže i time biti zadovoljna jer to znači da nije riječ o građanima koji žive ispod socijalnog minimuma.

>>Nije iznenađenje da teleoperateri otpisuju najviše dugova

>>Opačić s Kalmetom potpisala sporazum o otpisu dugova

Komentara 7

SA
santos008
13:14 21.04.2015.

Dok vlada pomogne neke ,svi ostali su ,da oprostite,naj..li

Avatar docCL
docCL
13:23 21.04.2015.

Sirotim gradanima je oprosteno 23.milijuna kuna i to je zasluga "najbolje Vlade u zadnjih 20 godina". Predstecajnom nagodbom Samo je Ninoslavu Pavicu oprosteno cca 630. milijuna pa se najbolja Vlada bas i ne hvali. Gradani ko vam je kriv sto ste siromasni i ne mozete pisati dodvornicki o uspjesnoj Vladi.

Avatar mirica19
mirica19
13:37 21.04.2015.

Pitanje koji su građani imali tu privilegiju?! Samo oni odabrani od stane ove vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije