Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRANKO GRČIĆ:

'Građani već primili veće plaće, najbolje plaćeni će dobiti 1100 kuna'

Branko Grčić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
07.01.2015.
u 08:31

Poručio je gradonačelnicima i načelnicima da svoje neracionalnosti ne prenose na teret građana

Neki građani su već primili veće plaće zahvaljujući poreznim reformama, rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić u današnjoj emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

– Neki moji rođaci su već primili plaće pa sam ih baš pitao koliko je to više, kreće se negdje između 300 i 600-700 kuna, a neki će dobiti i preko 1000 kuna. Najbolje plaćeni će dobiti 1100 kuna – rekao je Grčić. Nažalost, najmanje plaće neće se povećati jer se na takve plaće ne plaća ni jedna kuna poreza, odgovorio je na upit slušatelja.

Poručio je gradonačelnicima i načelnicima da svoje neracionalnosti ne prenose na teret građana te da ne mogu anulirati ovaj rast plaća.

– Ne može se dogoditi da oni u šest godina krize broj zaposlenih povećaju 30 posto i otprilike toliko ukupan iznos plaća – rekao je Grčić.

Dodao je da Vlada u tom slučaju ne može direktno reagirati, ali može šefove jedinica lokalne samouprave pozivati i prozivati. Govoreći o povlačenju sredstava iz proračuna EU, Grčić je naglasio da smo završili godinu sa 87 milijuna eura u plusu te je pozvao političare koji su ga teško kritizirali zbog navodnog neiskorištavanja tih sredstava da se ispričaju. Grčić je rekao da će najmanje 60.000 građana u dugovima zahvatiti Vladine mjere za otpis dugova i omogućiti im da veći dio dugova otpišu.

Komentirajući vijest o umanjenju deficita, rekao je da se nada da će, kada dodamo i opći deficit, biti u okvirima koje je zadala Europska komisija.

– To nam omogućuje jedan relaksiraniji ulazak u 2015. kao fiskalnu godinu – rekao je Grčić.

– Odluka Vlade je da se "stisnemo" maksimalno – dodao je. Rekao je da Vlada u zadnjoj godini mandata ne misli kupovati glasove, kao što su činile prethodne vlade.

– Ova vlada je odgovorna prema građanima, javnosti i financijskim institucijama – rekao je Grčić.

Naglasio je da ova vlada ima rezultate u 2014. te da će se taj trend nastaviti i u 2015. godini. Nije mogao reći koliko će po Eurostatovoj metodologiji iznositi deficit. Grčić očekuje da će smanjenje deficita imati utjecaja i na rejtinške agencije te da ćemo se moći zaduživati po povoljnijim uvjetima. Rekao je da su bez kamata, koje su se tijekom krize udvostručile, čak bili u suficitu.

Grčić je za sadašnju tešku situaciju optužio HDZ. Rekao da je BDP pao 10 posto u mandatu HDZ-ove vlade te da mu teško padaju njihove kritike jer je velika razlika između nerada prijašnje vlade, za koju je rekao da se nije trudila ništa napraviti, i rezultata sadašnje.

Komentara 64

DU
Deleted user
08:58 07.01.2015.

Ovo "smanjenje " poreza na dohodak kao i "smanjenje" minusa u budžetu od 3 miljrde služi samo za pomoć Josipoviću dobiti izbore i za bogate da se još malo udebljaju.Čista sramota od Social Demokratske stranke.

MI
MitsubishiTurbo
09:09 07.01.2015.

sramota...onaj tko ima minimalnu placu a ona je oko 2.500 kuna dobija 28 kuna povisicu a onaj tko ima 10 tisuca on dobija preko 1000 kuna zar to nije sramota druze grcicu,,,sebi ste obezbjedili dobre place a narodu mazete oci,,,samo grcicu narod nije lud niti blesav,,,to cete vidjeti sada na izborima,,,

KA
Karizma
09:36 07.01.2015.

Zanimljivo je zasto Hrvatski politicari slave pravoslavni Bozic samo u srpskoj pravoslavnoj crkvi kad u Hrvatskoj postoji i Crnogorska i Makedonska i Hrvatska pravoslavno bogosluzje.Izgleda da se Hrvatski politicari priklanjaju tezi da su svi pravoslavci na podrucju bivse jugoslavije srbi sto nije istina i vec na taj nacin podrzavaju srpsku osvajacku politiku.Bilo bi normalno da na Badnjak ili bar na BOZIC posjete i druge pravoslavne crkve ili se mozda boje srpske reakcije.Kakvi su to politicari koji se boje ili su mozda ucjenjeni.I sa medijima je isto tako.ZALOSNO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije