Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJE BI UKINULO TEK 6,5%

Hrvati najmanje vjeruju u političke stranke, Sabor, Vladu i pravosuđe

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
08.07.2016.
u 14:16

Više od dvije trećine građana situaciju u Hrvatskoj ocjenjuje vrlo i uglavnom lošom

Najveći broj građana ove zemlje sebe ne pozicionira ni lijevo ni desno, nego u centar. Najmanje povjerenja građani imaju u političke stranke, Sabor, Vladu i pravosuđe...

Pokazao je to Pilarov barometar hrvatskog društva koji su stručnjaci tog Instituta društvenih znanosti predstavili danas u Zagrebu.

Također, većina građana nije upoznata sa sadržajem prijedloga tzv. kurikularne reforme, više od trećine građana smatra da nije trebalo odgađati kanonizaciju Alojzija Stepinca, više od trećine građana podržava pristupanje Srbije EU uz iste kriterije kakve je imala Hrvatska.

Građani su podijeljeni oko toga treba li ukinuti županije, odnosno smanjiti njihov broj i Hrvatsku podijeliti na šire regije. Da županije treba potpuno ukinuti, smatra tek 6,5% građana. 

Više od dvije trećine građana situaciju u Hrvatskoj ocjenjuje vrlo i uglavnom lošom.   

Komentara 4

Avatar liquidsky
liquidsky
15:05 08.07.2016.

Drugim riječima, Narod ne vjeruje u vlastitu Državu. Za koju je gotovo nedavno ratovao. Vrijeme je da Narod započne drukčije tretirati političare koji i jesu uzrok ovom žalosnom paradoksu. Kada Narod jednom shvati da političari moraju biti njegovi sluge, a ne gazde, političari - koji su zapravo samo isprazne bahate medijske "zvijezde" i ništa drugo - će se početi drukčije ponašati. Kada će se to dogoditi, ovisi o Narodu, ne o političarima. Kako osviješten Narod, takvi mu političari.

SQ
squalus
14:57 08.07.2016.

Broj županija, gradova i općina treba drastično smanjiti. Lokalni šerifi su jednako opasni, ako ne i opasniji, od državnih moćnika. Stranke se bore za o(p)stanak županija i tolikog broja gradova, jer svaki lokalni šerif može tražiti svoju proviziju "šotobanko" kod investicija.

VK
vlado.kova5
15:00 08.07.2016.

tt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije