Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Dumbović

Grad Petrinja prodaje dječje odmaralište u Punatu

dječje odmarališe u punatu
05.03.2015.
u 15:54

Početna cijena objekta je 1,5 milijuna kuna, a sama prodaja ostavila je mnoge u čudu

Dječje odmaralište u Punatu, u vlasništvu Grada Petrinje, ponovo ide na prodaju. Početna cijena objekta je 1,5 milijuna kuna, a sama prodaja ostavila je mnoge u čudu budući je petrinjski gradonačelnik najavljivao preuređenje tog objekta u Internacionalnu kuću Sunca u suradnji s lokalnim nevladinim udrugama.

U udruzi Iks, koja je trebala biti nositelj prgrama, jako su iznenađeni. "Iz naše pozicije, mi još uvijek čekamo gradonačelnika da zajedno odemo u Punat, kako smo se dogovorili. Iz gradske uprave predložili su nam prije dva tjedna dva termina za odlazak i obilazak odmarališta gdje smo i načelniku Punata trebali predstaviti projektnu ideju. Prihvatili smo jedan termin, a onda su javili ga gradonačelnik ne može, da je zauzet taj dan. I sad čujemo da se na gradskom vijeću prodaje odmaralište." - kazuje Palma Miličević iz Udruge Iks.

Gradonačelnik ističe da ne odustaju od projekta. "Ne odustajemo od projekta no Grad sa ovakvim proačunom i stanjem objekta ne može odmaralište staviti u funkciju. Dobili smo i upozorenja od
komunalnih redara da moramo zaštiti građane Punata, a ove godine istječe i loacijska i građevinska dozvola. Mora se početi raditi tamo, a novaca nemamo." - pita se gradonačelnik Darinko Dumbović.

Potvrdio je interes Sisačke biskupije, točnije njihova Caritasa. 

"Imamo pismo namjere po kojem bi oni htjeli uredili tamo oodmaralište za djecu. Mi smo spremni za suradnju i želimo biti partner bilo kome, no da bi došli do partnerstva moramo raspisati natječaj, moramo znati interes. U svakom slučaju zadržat ćemo neki oblik kontrole nad objektom i inzistirati da petrinjska djeca budu prioritet" – dodaje Dumbović.

Oporba smatra da je Biskupija samo gradonačelnikov spin. "Ako se htio s nekim dogovoriti o parnertsvu, pa i s Biskupijom, čemu natječaj za prodaju objekta? Od samog početka je gradonačelnikova namjera rasprodaja gradske imovine. Pa na zadnjoj sjednici Vijeća Grad je prodao svoje poslovne objekte za 1,5 milijuna kuna. Neka pola milijuna preusmjeri za zaštitu objekta u Punatu i problem s dozvolama i komunalnim redarima je riješen. Riječ je o vrijednom objektu kojeg se sada za mali novac želi prodati." - rekao je čelnik HDZ-a u Petrinji Željko Tonković.

>> Državna revizija češlja ugovore o odmaralištu u Baškoj koje je potpisao gradonačelnik

Komentara 8

OB
ObrenM
16:57 05.03.2015.

Zasto se ovo ne gleda kao ocajnicki cin gradonacelnika da mu grad moze funkcionirat,Poslije danajske darovnice novca gradjanima uzimajuci od gradova,puk ne samo da nije nista dobio populistickim darom,vec je izgubio stotinjak kuna placajuci skuplje komunalije,koje su u zupanijama morali dici,da mogu funkcionirati.Lako je tudjim onim dracu mlatiti.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
17:23 05.03.2015.

...otkud pravo raznoraznim načelnicima i gradonačelnicima da raspordaju javnu imovinu... zašto odmaralište ne uredi... zašto ne zaposli u njemu 20 petrinjaca... sramotno... svi koji rasprodaju državnu i javnu imovinu trebaju se preseliti u remetinec...

OB
ObrenM
16:57 05.03.2015.

Zasto se ovo ne gleda kao ocajnicki cin gradonacelnika da mu grad moze funkcionirat,Poslije danajske darovnice novca gradjanima uzimajuci od gradova,puk ne samo da nije nista dobio populistickim darom,vec je izgubio stotinjak kuna placajuci skuplje komunalije,koje su u zupanijama morali dici,da mogu funkcionirati.Lako je tudjim onim dracu mlatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije