Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Dana žena

Grabar Kitarović u UN-u govorila o jednakosti spolova

kolinda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.03.2015.
u 18:12

Navedena Tematska rasprava održala se prigodom obilježavanja Međunarodnog dana žena te 20. obljetnice od usvajanja Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u sjedištu Organizacije Ujedinjenih naroda u New Yorku, susrela se s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom te s predsjednikom Opće skupštine UN-a Samom Kutesom. Sastanci su održani uoči Tematske rasprave na visokoj razini o jačanju jednakosti spolova te osnaživanju položaja žena i djevojčica za transformacijsku razvojnu agendu za razdoblje poslije ove godine.

Navedena Tematska rasprava održala se prigodom obilježavanja  Međunarodnog dana žena te 20. obljetnice od usvajanja Pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje.

Grabar-Kitarović je na otvaranju Tematske rasprave, u svom govoru istaknula značajni napredak koji je postignut u promicanju jednakosti spolova te dodala kako usprkos svim postignućima to ostaje izazov.

Iznijela je hrvatska postignuća u pitanju ravnopravnosti spolova te se osvrnula na osobna iskustva s obzirom i na ranije dužnosti koje je obnašala. Na kraju svog izlaganja kazala je kako će i dalje predano raditi na jačanju jednakosti spolova u Republici Hrvatskoj, ali i na međunarodnom planu kroz bilateralne aktivnosti te aktivnosti UN-a i ostalih međunarodnih institucija.

>> Tko je kriv za sukob premijera i predsjednice? Evo što misle građani

Komentara 22

TO
tomasso
18:52 06.03.2015.

Sigurno nije bilo "pipl mast trast as"!

Avatar ikebana5
ikebana5
23:35 06.03.2015.

A veliku ce korist Hrvatska imati od njenog putovanja.Jeftinije bi nam bilo da je sjedila doma.

AN
ancica99
19:10 06.03.2015.

Ovo je predsjendica s kojom se Lijepa naša ponosi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije