Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet New Yorku

Grabar-Kitarović u Ujedinjenim narodima u povodu Dana žena

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
05.03.2015.
u 16:44

Susrest će s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravit će od petka, 6. ožujka, do ponedjeljka, 9. ožujka 2015. godine u New Yorku gdje će sudjelovati u Ujedinjenim narodima na komemorativnom događaju u povodu Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice od usvajanja pekinške deklaracije i Platforme za djelovanje.

Nakon panela „Gospodarsko i političko osnaživanje žena“ predsjednica Grabar-Kitarović vodit će panel „Osiguranje pristupa kvalitetnom obrazovanju i razvoju vještina kao sredstvima za osnaživanje žena i djevojčica“. Prilikom boravka u Ujedinjenim narodima predviđen je susret predsjednice Republike s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Moonom i predsjednikom Opće skupštine Samom K. Kutesom.

Susrest će se s hrvatskom zajednicom u New Yorku te s hrvatskim gospodarstvenicima i ulagačima, a pridružit će se i članovima hrvatske zajednice na nedjeljnoj misi u hrvatskoj Župi sv. Ćirila i Metoda  i sv. Rafaela u New Yorku.

Sudjelovat će i na međunarodnoj konferenciji o ravnopravnosti spolova u organizaciji Zaklade Clinton koja od 1995. godine, kada je državna tajnica Hillary Rodham Clinton pozvala međunarodnu zajednicu na poštivanje ravnopravnosti spolova, okuplja svjetske i društvene čelnike na raspravu o ravnopravnosti spolova.

>> Kolinda Grabar-Kitarović će se sastati s Merkel!

Komentara 72

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:04 05.03.2015.

Bolje 1 Kolinda nego 100 Pusicki i Milanovica

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
17:13 05.03.2015.

Neka, neka, zaslužili smo napokon nekoga tko nas nece sramotiti po svijetu i pljuvat vlastitu zemlju u posjeti drugima.

DU
Deleted user
16:57 05.03.2015.

Pa lijepo što nam predsjednica putuje New York. To i jest njezina zadaća, da predstavlja Hrvatsku u svijetu. Tečno govori engleski, pa nas barem ne mora biti sramota, kao zbog nekih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije