Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Žene za predsjednicu'

Grabar Kitarović: U NATO-u me zovu 'ona koja se mora slušati'

HDZ-ov ksup Žene za predsjednicu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/12
28.11.2014.
u 15:25

– Još je uvijek puno podjela između muškaraca i žena – istaknula je Grabar Kitarović na skupu HDZ-a pod nazivom 'Žene za predsjednicu'

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović govorila je na skupu HDZ-a pod nazivom "Žene za predsjednicu" na kojem je rekla kako je još uvijek puno podjela između muškaraca i žena i da ne može ni opisati kako se osjeća kada je pitaju može li žena biti predsjednica. Ono što joj tada prolazi kroz glavu, rekla je, nije za javnost.

Grabar Kitarović je istaknula kako je na mnogim funkcijama uprava ona bila prva žena, da je kao ministrica dojila svoje drugo dijete što je izazivalo svojevrsno čuđenje u svijetu, a bila je i prva ministrica europskih integracija, bila je prva žena veleposlanik u SAD-u te prva najviše rangirana žena u političkim strukturama NATO-a. Kolinda Grabar Kitarović rekla je kako nije bilo jednostavno komunicirati u vojnoj organizaciji NATO-a, ali kako je u NATO-u i Afganistanu zovu "ona koju se mora slušati".

Na taj je način objasnila da ona uvijek uspjela postići ono što je željela i kako nikad ne treba odustati od ambicije te da posebno treba poticati mlade djevojke da, bez obzira na spol, mogu ostvariti sve što žele. Na HDZ-ovu skupu "Žene za predsjednicu" mnoge su članice te zajednice Kolindi Grabar Kitarović dale potporu u njezinoj kandidaturi i naglašavale važnost da je došlo vrijeme da žena bude predsjednica. U govorima žena na skupu najviše su se pozivale na Margaret Thatcher, pokojnu britansku premijerku, pa je tako bivša balerina Almira Osmanović citirala Thatcher koja je rekla da ako u politici želiš nešto reći, onda trebaš pitati muškarca, a ako u politici trebaš nešto učiniti, onda trebaš pitati ženu.

U publici su među uzvanicama uz Almiru Osmanović bile i Hloverka Novak Srzić i manekenka Tamara Roglić.

Foto: Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL

'Srbija se mora suočiti sa svojom prošlošću'

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja je na skupu komentirala je usvajanje rezolucije o Šešelju kao i domaće aktualnosti. Rekla je da pozdravlja tu rezoluciju i kaže da prema Srbiji treba gajiti dobrosusjedske odnose, ali i da se Srbija mora suočiti sa svojom prošlošću i razriješiti slučaj Šešelj kojemu je mjesto u Haagu. Kolinda je potez premijera Zorana Milanovića koji je odgodio svoj posjet Beogradu upravo zbog Šešelja nazvala dobrim, ali je ipak rekla da je to zakašnjela reakcija kojom se želi zataškati da je Vlada danima ignorirala činjenicu da je u Srbiji čovjek koji ne priznaje teritorijalni integritet Hrvatske.

Na pitanje o pjesmi "Moja domovina" zbog koje se Zrinko Tutić spori s Izbornim stožerom Kolinde Grabar Kitarović rekla je da je to pitanje za njezin stožer, ali da bi ona voljela da se ta pjesma i dalje koristi u kampanji jer je ona simbol jedinstva 90-ih godina. – To je apolitična domoljubna pjesma koja ne pripada nijednoj stranci, ali održava duh jedinstva 90-ih godina – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Osvrnula se i na daljnji pad BDP-a te je rekla da ako to ne uspiju promijeniti da bi Vlada trebala odstupiti.

>> Grabar Kitarović na chatu Barometra: Neću raditi ni na čiji daljinski upravljač

>> Imaju li uz Kolindu i Josipovića šanse kandidati reikija, mormona, karatea...?

Komentara 77

QQ
qqriqrac
16:01 28.11.2014.

Iblerovci, 16 je sati. Možete ići doma. Ne morate više komentirati na ovom forumu. Ugodan vikend.

DU
Deleted user
17:35 28.11.2014.

po meni..tko se ljubi..sa cetnikom..moze biti samo cetnik ili izdajnik..i trebao bi kazneno odgovarati..punkt..pa vi pivajte borbene..

LI
lima41
17:42 28.11.2014.

vidim unatoč tome što je petak na iblerovu trgu se još uvijek drže volonteri ne bi li reagirali ukoliko se pojavi kakav članak o kolindi, gori pod petama znači...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije