Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To Be Secure'

Grabar-Kitarović sutra u Budvi na forumu o globalnoj sigurnosti 2BS

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
05.05.2016.
u 17:28

Na forum pod nazivom 2BS predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje drugu godinu zaredom, a svojim sudjelovanjem iskazuje potporu naporima Crne Gore u uključivanju u euroatlantske integracije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u petak i subotu u Budvi gdje će sudjelovati na forumu posvećenom globalnoj i regionalnoj sigurnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednice.

Na forum pod nazivom 2BS ("To Be Secure"), koji se bavi pitanjima globalne i transatlantske sigurnosti te sigurnosti u jugoistočnoj Europi, predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje drugu godinu zaredom, a svojim sudjelovanjem iskazuje potporu naporima Crne Gore u uključivanju u euroatlantske integracije, priopćeno je.

Osim na otvaranju ovogodišnjeg foruma pod nazivom "Globalna sigurnost u opasnosti - izazovi i odgovori", Grabar-Kitarović će u subotu, zajedno s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, sudjelovati kao govornica na predsjedničkom forumu pod nazivom "Zajednička sigurnost – zajednička odgovornost".

Osim hrvatske predsjednice, Vujanovića i Pahora, na skupu će sudjelovati i crnogorski premijer Đukanović, brojni ministri vanjskih poslova, ministri obrane i veleposlanici iz zemalja jugoistočne Europe, te visoki dužnosnici NATO-a i EU-a.

Na ovom, šestom po redu forumu, razgovarat će se o budućnosti NATO-a, izbjegličkoj krizi, odnosu Rusije sa Zapadom, izborima u Americi i utjecaju na američku vanjsku politiku, IS-u, kao i o globalnim i regionalnim sigurnosnim pitanjima koja su od važnosti za saveznike i partnere uoči predstojećeg summita NATO-a u Varšavi. 

Skup će otvoriti crnogorski premijer Đukanović, a govorit će i predsjednik Atlantskog saveza Crne Gore Savo Kentera i američka veleposlanica u Podgorici Margaret Ann Uyehara. Uvodni govor održat će zamjenik glavnog tajnika NATO-a veleposlanik Alexander Vershbow, a očekuje se i izlaganje ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavasoglua.

>>Predsjednica: Pozivam i prozivam i ministra Kovača da konačno učini nešto u toj našoj diplomaciji

Komentara 7

CI
cinbenik
20:46 05.05.2016.

Pa ja,jos na pocetku joj Merkelica.kada je serela na hodniku,rekla da mora slijediti Josipovicev put

Avatar Melankolija
Melankolija
18:06 05.05.2016.

Ponesi cigara, Djukanovic ima jeftinih.

MA
Machak
19:33 05.05.2016.

Jeez - ima li još koji forum na kojemu nije bila...neš ti nivoa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije