Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči susreta s papom

Grabar-Kitarović posjetila Zavod sv. Jeronima u Vatikanu

28.06..2014., Zagreb - Kolinda Grabar Kitarovic, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske.
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.05.2015.
u 18:26

Zavod sv. Jeronima posjetili su svojedobno i njezini prethodnici: prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te Stjepan Mesić i Ivo Josipović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Vatikanu gdje se susrela s hrvatskom rimskom zajednicom. Predsjednica je stigla u pratnji veleposlanika Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Filipa Vučka i drugih diplomatskih djelatnika, javlja Zagrebačka nadbiskupija.

Na susretu je bio i veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji prof. Damir Grubiša. Među uzvanicima bilo je nazočno i izaslanstvo Moliških Hrvata. U prvome dijelu susreta, u crkvi, rektor Zavoda msgr. Jure Bogdan predstavio je povijest svetojeronimskih ustanova u Rimu istaknuvši ulogu koju su one imale za duhovni i kulturni napredak hrvatskoga naroda. Zatim je uslijedila kratka zajednička molitva za domovinu i njezine žitelje, a potom je uslijedio i službeni dio susreta. Predsjednica je zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i darovanim knjigama koje namjerava ponijeti u Predsjednički ured.

– Doista mi je veliko zadovoljstvo biti danas s vama na ovome za hrvatsku povijest i kulturu, za hrvatsku državu i narod vrlo značajnom mjestu. Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima na istome mjestu je stoljećima. Ovuda su prošli naraštaji najučenijih hrvatskih ljudi. Tu su učili i istraživali i radili brojni velikani u hrvatskoj povijesti – kazala je, između ostalog, Grabar-Kitarović. Obećala je da će tijekom sutrašnjeg susreta papa Franju podsjetiti na čvrstu vezu Svete Stolice i Papinskog hrvatskog zavoda sv. Jeronima te ga pozvati da posjeti Hrvatsku. Zaključivši svoj govor, predsjednica je uručila prigodni dar Zavodu i potom se upisala u zavodsku spomen-knjigu.

Inače, Zavod sv. Jeronima posjetili su svojedobno i njezini prethodnici: prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman te Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

>>Kolinda Grabar-Kitarović će papu Franju pozvati u posjet Hrvatskoj

>>Predsjednica Grabar-Kitarović u četvrtak kod pape Franje

Komentara 21

LA
Lana28
18:45 27.05.2015.

Konacno imamo predsjednicu koje se ne moramo sramiti.

Avatar misslea
misslea
18:42 27.05.2015.

Možemo biti ponosni na predsjednicu! Konačno nas netko dostojno predstavlja u svijetu.

Avatar guza guzic
guza guzic
18:53 27.05.2015.

Prava lipotica,di god se pojavi narod je uz nju,,,cestitke,nasoj predsjednici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije