Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Mostaru

Grabar-Kitarović: Položaj Hrvata u BiH bit će jedan od stupova kampanje

Kolinda Grabar-Kitarović s Draganom Čovićem
Foto: hercegovina.info
1/2
16.09.2014.
u 20:02

Za vrijeme susreta u središnjici HDZ-a BiH Kolinda Grabar-Kitarović potpisala je i Čovićev plakat za izbore

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, susrela se danas s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Draganom Čovićem i tom je prigodom podržala njegovu kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Za vrijeme susreta u središnjici HDZ-a BiH potpisala je i Čovićev plakat za izbore. Istaknula je da se u svome radu zauzima za popravljanje položaja Hrvata u BiH, što je jedna od okosnica i njezine predsjedničke kampanje za izbore koji će se u Hrvatskoj održati krajem godine.

S razlogom

– Ja sam s razlogom danas u Mostaru. Danas smo bili i u posjetu obitelji Čilić, ali smo htjeli iskoristiti prigodu kako bi vidjeli što je novo i porazgovarati s dr. Draganom Čovićem o statusu Hrvata u BiH jer moram reći, sto se tiče mene i moje predsjedničke kampanje, položaj hrvatskog naroda u BiH i budućnost Bosne i Hercegovine bit će jedna od okosnica – rekla je kandidatkinja za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Čović je, pak, rekao da su razmijenili stajališta o zbivanjima u regiji. – Informirali smo se o stanju u regiji s obzirom na to da je Grabar-Kitarović na izvorištu informacija kada je u pitanju NATO savez i ono što nas vezuje ovdje, područje jugoistoka Europe i BiH. Informirao sam se o onome što Grabar-Kitarović planira raditi s obzirom na to da je prezentirala svoju poziciju kada su u pitanju predsjednički izbori u Hrvatskoj.

Mostar i Široki Brijeg

Ja sam je upoznao s našom izbornom kampanjom i sa svime što mi radimo te smo dogovorili neke buduće korake, dodao je Čović. Kolinda Grabar-Kitarović tijekom dana posjetila je te razgovarala s franjevcima u franjevačkom samostanu u Mostaru i Širokom Brijegu koji su je upoznali s bogatom povijesti i značenjem ovih institucija.

>> 'S Pantovčaka sam primila dosta udaraca ispod pojasa'

>> Prvi puta u kampanji susreli se Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović

Komentara 51

Avatar bosanac1951
bosanac1951
20:32 16.09.2014.

Grabar-Kitarović: Položaj Hrvata u BiH bit će jedan od stupova predsjedničke kampanje....Tako i treba Kolinda...No, ne samo u B i H nego i u drugim zemljama gdje žive hrvati....Poradi na tome...

NV
novo vriijeme
20:51 16.09.2014.

Grabar stvarno dobro vodi kapanju, odmjereno, argumentirano, sa jasnim ciljevima, bez bezveznog iskakanja iz paštete, točno zna što građane zanima. Naravno tko je kakav može se doznati tek nakon što sjedne na fotelju ali do sada ide vrlo dobro. Članstvaa u svjetskim asocijacijama ? Mogu biti korisna ako je moralna i štetna ako nije. Štetu iste asocijacije mogu nanijeti Hrvatskoj i ako imamo političara koji nije član ali je ulizica, grabežljivac i izdajnik.

DU
Deleted user
20:55 16.09.2014.

nemoj zaoraviti ni ni nas u hrvatskoj i nam je teško

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije