Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudjeluje na 2BS forumu

Grabar - Kitarović podupire napore Crne Gore u uključivanju u euroatlantske integracije

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/7
04.05.2016.
u 14:02

"Na Forumu, koji se bavi pitanjima globalne i transatlantske sigurnosti te sigurnošću u jugoistočnoj Europi, predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje drugi put, a svojim sudjelovanjem iskazuje potporu naporima Crne Gore u uključivanju u euroatlantske integracije", kaže se u najavi iz predsjedničina ureda.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će u petak i subotu u Budvi na forumu "To Be Secure" (2BS) koji će se baviti pitanjima globalne i transatlantske sigurnosti kao i sigurnošću u jugoistočnoj Europi, objavili su s Pantovčaka.

Osim na otvaranju ovogodišnjeg foruma pod nazivom "Globalna sigurnost u opasnosti – Izazovi i odgovori“ u petak, predsjednica Grabar-Kitarović sudjelovat će u subotu zajedno s predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem i slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom na predsjedničkom forumu pod nazivom "Zajednička sigurnost – zajednička odgovornost“.

"Na Forumu, koji se bavi pitanjima globalne i transatlantske sigurnosti te sigurnošću u jugoistočnoj Europi, predsjednica Grabar-Kitarović sudjeluje drugi put, a svojim sudjelovanjem iskazuje potporu naporima Crne Gore u uključivanju u euroatlantske integracije", kaže se u najavi iz predsjedničina ureda.

Teme summita bit će NATO, od summita u Walesu do idućeg summita u Varšavi, zaštita granica Europske unije u migracijskoj krizi, "geopolitičko buđenje Rusije", izbori u SAD-u s naglaskom na eventualnu promjenu američke vanjske politike, te suočavanje s ISIL-om kao jedan od najvećih izazova.

>>'Razočarana sam što su me oni koji se navodno zalažu za slobodu prekinuli za vrijeme govora'

Komentara 9

DI
Dingač
14:52 04.05.2016.

gotovo je s hrvatskim domoljubljem ... sad gospođa kitarovićka počinje ljubiti kune, karijeru i ulizivanje belosvetskim hohštaplerima na račun hrvatske ... sve više podupire u svemu srbe i crnogorce a o ratnoj odšteti ni riječi. ova izdajica roda svoga sve više liči na mesića. radi sve što od nje i najobičniji časnik sad-a zatraži. što ne traži da ti crnogorci sa srbima razminiraju hrvatske terene koje su zajednički minirali kad su napadali našu domovinu. kojim pravom ova barbika nekog podupire a da prije toga nije pitala što narod misli o tome. sve odluke ovih izdajnika na vlasti trebaju ići na glasovanje naroda. ovo što ova sljedbenica muških organa izjavljuje je obična diktatura a ne demokracija.

DI
Dingač
15:22 04.05.2016.

goethe je rekao da se talent stvara u osami a karakter u društvu. što je jučer obećavala gospođa predsjednica to bi danas trebala ispunjavati ali jedna lažljivica nema karaktera pa sad nekom drugom dijeli obećanja koja uglavnom neće ispuniti.

RI
rikavac
16:51 04.05.2016.

kad ces pocet Kosovo podrzavat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije