Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
želi razmjestiti i ministarstva

Predsjednica preselila ured u Vukovar, dočekali je oduševljeni građani

kolinda
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/12
14.01.2016.
u 11:42

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je svoj ured preselila u Vukovar

Svečanim podizanjem državne zastave u dvorištu Palače Srijem danas je i službeno Ured predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović privremeno preseljen u Vukovar. Prethodno je predsjednica položila vijenac kod kamenog križa na ušću Vuke u Dunav odajući počast poginulima i nestalima u agresiji na Vukovar 1991. godine.

– U ovom gradu postoji, nažalost, puno problema kao i u ostalim dijelovima Hrvatske. Nismo nikako zadovoljni dosadašnjim odnosima Vlada niti prema Vukovaru niti prema krajevima koji su bili okupirani ili pogođeni ratom. Još uvijek treba puno raditi kako bi se učinilo puno više za unapređenje životnih uvjeta – rekla je Grabar Kitarović nakon podizanja zastave. Istaknula je kako će novu hrvatsku vladu, za koju vjeruje da će uskoro biti sastavljena, poticati da bude što više na terenu, ali i da svoju pozornost u radu posveti krajevima poput Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

– Političari u Vukovar moraju dolaziti i u ostale dane, a ne samo 18. studenoga, kako bi razgovarali ne samo o prošlosti već i kako bi poboljšali uvjete u kojima žive građani toga grada. Hrvatska nije samo Zagreb nego je Hrvatska i Vukovar, i Knin, i Dubrovnik, i Petrinja i Pula i ostala mjesta – rekla je predsjednica. Govoreći čelnicima županije, gradonačelnicima i načelnicima, Grabar Kitarović je rekla i kako vidi ogromne potencijale Hrvatske u poljoprivredi te najavila kako će novoj vladi predložiti i da ministarstva budu raspoređena po cijeloj Hrvatskoj. Dodala je kako ne vidi ništa spornoga u tome da, primjerice, Ministarstvo poljoprivrede bude u Slavoniji. Na istoku Hrvatske, u Osijeku, Grabar Kitarović vidi i potrebu da bude sjedište agrobanke.

– Na taj način ministri i ostali dužnosnici bi dobili brže i prave informacije o potrebama građana. Puno bolje se problemi i potrebe vide na terenu nego iz samoga Zagreba odakle se vide tek statistika. Obilazeći Hrvatsku u ovih godinu dana mandata, upoznala sam se s mnogim problemima i potrebama građana, ali i vidjela koliko je zapravo razvojnih projekata zaustavljeno – rekla je Grabar Kitarović. Prethodno se prisutnima obratio župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je rekao kako je stanje u županiji alarmantno i da, ako se nešto hitno ne napravi, da će nestati i Slavonija i Srijem. Kazao je i kako su na terenu, u protekle četiri godine, nailazili na nerazumijevanje Zagreba te da je mnogo odluka doneseno na štetu istoka Hrvatske. Nakon uvodnih riječi župana i predsjednice novinari su zamoljeni da izađu iz prostorije za sastanke poslije čega su uslijedila i konkretna pitanja načelnika i gradonačelnika.

Programom posjeta Grabar Kitarović Vukovaru danas je predviđen susret s nadbiskupom đakovačko-osječkim i metropolitom, mons. Đurom Hranićem, rektorom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željkom Turkaljem i dekanom Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Mirkom Smoljićem. Obavit će i razgovore s vodstvom Grada Vukovara o projektu obnove vukovarskog vodotornja,a prije primanja za građane Grabar-Kitarović razgovarat će u svom privremenom uredu i s čelnicima Zajedničkog vijeća općina (ZVO) te Zajednice povratnika Hrvatske. Planiran je i posjet Muzeju vučedolske kulture. U popodnevnim satima predsjednica će posjetiti i Vinkovce gdje će posjetiti Udrugu osoba s invaliditetom „Bubamara“ kojoj će tom prigodom predati ček s novcem koji je prikupljen na donatorskoj večeri u Chicagu. Službeni dio prvoga dana posjeta ostavljen je za posjet Udruzi hrvatskih brojnih obitelji „8+“.

>> Ured predsjednice Grabar-Kitarović od četvrtka u Vukovaru

Komentara 138

MA
markabecarina
12:22 14.01.2016.

Konačno sam ponosan, i osjećam se Hrvatom. Živjela nam Domovina Hrvatska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KA
KaNiDora
12:17 14.01.2016.

LEGENDA !! NAJBOLJA

DU
Deleted user
12:21 14.01.2016.

Kraljica!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije