Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dr. Gabrić odgovara:

'Gospodine Hebrang, Hrvatska je zaslužila malo mira i istine'

Nikica Gabrić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
10.02.2014.
u 10:45

Dr. Hebrang tvrdi da je on “kršćanin od rođenja”. Valjda misli, implicira, da ja nisam.

Na reagiranje prof. dr. sc. Andrije Hebranga objavljeno 6. 2. 2014. primili smo odgovor prof. dr. sc. Nikice Gabrića:

“Dr. Andrija Hebrang svjetski je unikat. Jedini političar na planetu čiji je moto “ne govorim istinu”. Baron von Münchausen hrvatske politike opet ponavlja tu rečenicu. Gospodine Hebrang, svi vam vjeruju.

Pet godina rata, deset godina privatizacije, korupcije i pljačke, beskrajna politička i ekonomska kriza. Usporedivo s dvadeset godina djelovanja Andrije Hebranga. Veliki je nered, konfuzija i šteta koje je Andrija Hebrang napravio baveći se političkom genetikom, Crkvom, religijom, ekonomijom, lažnim ratnim invalidima i zdravstvom.

O političkoj genetici

Gospodin Hebrang prošli je tjedan ustvrdio kako imam “komunizam u genima”. Gospodine Hebrang, politička uvjerenja se ne prenose genetski. Jer kad bi se komunizam reproducirao kroz gene onda bi genetski proizvod bio upravo Andrija Hebrang. Sin velikog komunističkog vođe, važnog gosta Kominterne u Moskvi. Sin majke komunistice. Držite genetiku dalje od politike jer je poznato tko je genetikom tumačio političke stavove. Dr. J. Mengele i T-4 program.

O vjeri i kršćanstvu

Dr. Hebrang tvrdi da je on “kršćanin od rođenja”. Valjda misli, implicira, da ja nisam. Opet teški nesporazum. Gospodin je Hebrang rođen u Beogradu. Sin člana politbiroa komunističke partije i majke također predane komunistice. Možda zato gospodin Hebrang ne razumije da se kršćanin ne postaje rođenjem. Kršćanin se postaje krštenjem u crkvi. Možda se vaše krštenje desilo u župi Krista Kralja na Vračaru u Beogradu. Gospodine Hebrang, ne odgovarajte na pitanja koja vas u pristojnoj zemlji vjerske tolerancije nitko nije pitao. Vjera služi puno plemenitijim ciljevima od političkih manipulacija.

O dezerterstvu

Gospodin Hebrang me naziva dezerterom. Svojom rukom potpisao mi je radnu obavezu da kao očni kirurg zbrinjavam ranjenike u bolnici Sveti Duh u Zagrebu. Svojim sam rukama operirao na stotine branitelja za vrijeme Domovinskog rata. Kada smo već kod “dezerterstva” Hebrangov je pokušaj skrivanja operacije u Austriju gori od svakog dezerterstva. Vijest od 17. 12. 2004 . kaže “Komentari hrvatske javnosti na odlazak Hebranga u Austriju uglavnom su negativni. Hrvatski građani pitaju se kako bi sada oni trebali imati povjerenje u hrvatske liječnike. Hebrang odlaskom u Austriju jasno poručuje da nema povjerenja u vlastito zdravstvo.”

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

(Foto:Marko Lukunic/PIXSELL)

O istrazi u Bolnici Sv. Duh

Andrija Hebrang lažno je optužio za kriminal nekoliko hrvatskih liječnika i stvorio im deset godina traume i problema. U tu priču po potrebi dodao je i mene. Iz rješenja suda je jasno vidljivo da se protiv mene nikad nije ni vodila nikakva istraga. Istina je sljedeća: Županijski sud u Zagrebu 8. siječnja 2014., donio je rješenje da se obustavljaju sve istražne radnje vezane uz osobe i tobožnji slučaj u bolnici Sveti duh započete još u srpnju 2008.

O dr. Babiću i lažnim invalidima

Krivo ste zaključili da sindikalist dr. Ivica Babić ima problema s pravosuđem zbog mene. Još je smješnije da vi kao radiolog tvrdite kako su moje “tvrdnje o ratnom invaliditetu potpuno nestručne i proizvoljne”. Dr. Babić je prijavio oftalmološki problem o kojem vi radiolog znate više od mene oftalmologa. Ja sam u javnosti ponovio samo ono što sam jasno i glasno rekao i prije više od 10 godina. To što sam rekao rezultat je molbe ministra za branitelje i ministra zdravstva da dam svoju ekspertizu kao jedan od vodećih oftalmoloških stručnjaka. Nakon pregleda dokumenata zaključio sam da je uspostavljena dijagnoza medicinski, klinički neodrživa. Sada mi je još jasnije zašto nitko od desetina tisuća lažnih invalida nije razotkriven. Zašto nije profesionalno, moralno i javno osuđen. Jer će svatko tko se usudi braniti svoju profesiju, bila ona medicina, pravo ili novinarstvo biti javno linčovan. Vaša je odgovornost, gospodine Hebrang, jer ste Vi kao ratni zapovjednik saniteta i Ministar zdravstva predlagali liječnike koji su radili na lokalnoj i državnoj razini pri Ministarstvu obrane i ocjenjivali invaliditete, kako liječnika, tako i drugih branitelja. U komisijama su bili samo podobni i poslušni članovi HDZ-a.

O gospodarstvu

Gospodin Hebrang tvrdi da je moj financijski sustav pred krahom. Gospodine Hebrang, stanje financija svake tvrtke može se provjeriti u nekoliko sekundi na portalu “Poslovna Hrvatska”. Financijsko poslovanje mojih klinika je izvanredno dobro i nikako ne može biti monopolno jer djelujem na otvorenom tržištu bez kune prihoda od države u konkurenciji s nizom drugih klinika. Nisam privatizirao drvne industrije, nisam kupovao Shimatzu aparate, nisam petljao s državnim bankama. Gospodine Hebrang, ostavite se gospodarstva jer o tome ništa ne znate niti razumijete.

O HDZ-u i dr. Franji Tuđmanu

Dr. Hebrang u politici je doživio seriju katastrofa. Dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik, utemeljitelj samostalne i nezavisne suverene Hrvatske države riješio se Andrije Hebranga kad je shvatio da želi postati predsjednik Hrvatske. Izjava jednog od osnivača HDZ-a Vladimira Šeksa dovoljno govori: “Znate, kad već spominjete bolest, posebno odvratna činjenica u toj cijeloj priči je Hebrangovo podnošenje ostavke na mjesto voditelja liječničkog konzilija. To što je dao ostavku na mjesto potpredsjednika HDZ-a i ministra mogu razumjeti, ali zbog političkog razilaženja odstupiti iz konzilija smrtno bolesnog Predsjednika beskrajno je amoralno”.

Pogledajmo izjavu Andrije Hebranga od 30. 7. 2009. kada je već svima u Hrvatskoj sve bilo jasno. “Dr. Ivo Sanader nije pobjegao i snažno će se angažirati u mojoj kampanji. On je ostavio dubok trag u vraćanju Hrvatske sa svih mogućih stranputica na pravi kolosijek. “Na izborima 2009., kandidat HDZ-a dr. Andrija Hebrang dobio je 12.02 %. Najgori rezultat HDZ-a u povijesti. Hitno su ga poslali u političku mirovinu. Gospodine Hebrang, u građanskoj ste i političkoj mirovini. Za HDZ, za zdravstveni sustav, za naše gospodarstvo i za građane Hrvatske to je najbolje rješenje. To je olakšanje. Hrvatska je zaslužila malo mira, prosperiteta i istine” – zaključuje odgovor prof. dr. sc. Gabrić.

>> Ivica Babić i Nikica Gabrić zamalo se potukli u Bujici

>> Nisam mogao utjecati, a nisam ni znao da se provode istrage o “lažnim” invalidima

Ključne riječi

Komentara 202

LE
LeonardS
10:57 10.02.2014.

Ako je HR potrebno malo mira, ne vidim kako biste vi i društvo koje ste okupili oko sebe to priuštili HR

DR
drzislav
11:06 10.02.2014.

SKOJevac bio, SKOJevac ostao!!!

DU
Deleted user
11:01 10.02.2014.

Svojom rukom potpisao mi je radnu obavezu da kao očni kirurg zbrinjavam ranjenike u bolnici Sveti Duh u Zagrebu ... /* */ Netočno, s mobilizacijskim pozivom u rukama natjerali ste svoju tadašnju šeficu (koja je i danas bolji oftalmolog negonego će te vi biti ikada) da vam napiše radnu obvezu, za ovo postoje i svjedoci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije