Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA NI PROZORA

Živi u objektu u kojem nema ni najosnovnijih uvjeta za normalan život

kuća
06.03.2015.
u 18:03

Riječ je o objektu koji je i danas neobnovljen poslije Domovinskog rata, a u kojem je živjela s preminulim suprugom

Gotovo smo svakodnevno svjedoci različitih novosti kojima se građani informiraju o socijalnoj osjetljivosti države, županija, gradova i općina. Međutim, unatoč tome svako malo može se vidjeti i kako nije sve baš tako dobro i da mnogi naši sugrađani žive u siromaštvu i uvjetima nedostojnih čovjeka. Jedna je od je i Vukovarka Gospava Karagić koja već godinama živi u objektu u vlasništvu HŽ Infrastrukture. Riječ je o objektu koji je i danas neobnovljen poslije Domovinskog rata, a u kojem je živjela s preminulim suprugom. Objekt je neobnovljen i bez minimalnih uvjeta za normalan život. Nema električne energije ni vode, bunar ispred objekta je zapušten, a nema ni sanitarnog čvora. Nema čak ni prozora ni vrata, a unutrašnjost više sliči nekom deponiju smeća nego mjesto na kojem netko živi.

Baku Gospavu nismo našli kod „kuće“, ali su nam susjedi prenijeli kako ona tu živi već godinama i spava u unutrašnjosti objekta.

– Valjda bi pronašla neki kut i tamo legla i pokrila se. Preko dana je, posebno kada je hladno, znala otići negdje i malo sjesti i ugrijati se. Rijetko je preko dana tu jer nema razloga, rekao nam je jedan od susjeda. Dodaje i kako se prije nekoliko godina u tim uvjetima teško razboljela kada je jedva ostala živa.

Susjedi navode da Gospava prima obiteljsku mirovinu, ali i da je prije nekoliko dana ovršena od HŽ-a jer nije plaćala najam za korištenje stana!!!

– Rekla je kako su joj ovaj mjesec na ime ovrhe uzeli više od 300 kuna od te njene male mirovine. Navodno sa svim troškovima i kamatama treba platiti oko 2000 kuna, kažu susjedi koji ne mogu vjerovati da netko naplaćuje najam za takav objekt. Vukovarska gradska vijećnica Slavica Jelinić (HDSSB), koja je i uputila na ovaj problem, kaže da je zatražila gradske službe i gradonačelnika da se nešto hitno poduzme kako bi se pomoglo baki Gospavi, ali i u drugim sličnim slučajevima.

– Na tematskoj sjednici Gradskoga vijeća o stambenoj problematici rečeno je kako ima slobodnih garsonijera od petnaestak četvornih metara. Treba pronaći način da se one daju na korištenje ovakvim teškim slučajevima, rekla je Jelinić.

>> Živi u oronuloj kućici koja prijeti urušavanjem, bez struje i vode

>> Slavica Jelenić: Gunja treba i zaslužuje vrtić

Komentara 64

KA
Kakma
18:14 06.03.2015.

Kako su strogi kod sirotinje,evo kakvu smo drzavu stvarali. Izvini ne mali covjek vec Lopovi zajedno sa politicarima.

MA
medjimurec_at
18:24 06.03.2015.

Kud pogledas po toj drzavi bezosjecajna banda koja zivi na grbaci naroda i jos pljacka sirotinju . Za taj "stambeni objekat " naplacuju najam ?????HZ sa svojim vlakovima je na nivou vremena austro -ugarske , za 100 km njihovim vlakovimama im treba par sati al direktora uhljeba , firmi , tajnica kojiko zelis .

PA
pandora
18:23 06.03.2015.

Polititicari misle da svi zive dobro ko i oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije