Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše vijesti

Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše u povijesti!

gorivo
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
21.04.2015.
u 10:50

Cijene Eurosupera 95 i Eurodizela su najviše od studenog prošle godine

Gorivo u Hrvatskoj poskupjelo je najviše u povijesti kada se zbroje poskupljenje zbog trošarina u subotu i današnje poskupljenje, piše portal cijenagoriva.info.

Litra eurosupera 95 danas je poskupjela 32 lipe, čime ukupno poskupljenje iznosi 57 lipa u posljednja četiri dana. Cijena se kreće između 10,14 i 10,15 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je ujedno i najviša cijena ove vrste goriva od početka studenoga prošle godine. Prosječni spremnik od 50 litara u utorak skuplji za čak 28,5 kuna u odnosu na prošli tjedan.

Jeftiniji autoplin

Litra eurodizela u utorak je poskupjela između 29 i 32 lipe, ovisno o kompaniji i sada se prodaje između 9,37 i 9,40 kuna. U posljednja četiri dana litra ove vrste goriva poskupila je ukupno 55 lipa, čime je prosječni spremnik od 50 litara skuplji čak 27,5 kuna. I eurodizelu je cijena najviša od kraja studenog prošle godine.

S druge strane, autoplin je pojeftinio šesti tjedan zaredom i to za dvije lipe. U posljednjih šest tjedana, spremnik od 50 litara ove vrste goriva pojeftinio je ukupno 43,5 kuna.

>>Grčić i Lalovac predstavili mjere ušteda: Evo koliko će se uštedjeti novim rezovima!

>>Maras o dizanju trošarina na gorivo: Ne bi trebalo biti posebnih poskupljenja za građane

Komentara 102

Avatar mili99
mili99
11:00 21.04.2015.

To je Plan 21 je kojim nam vladajući pokazuju kako uništiti Hrvatsku. Još samo malo i dobit ćete zauvijek zbogom na izborima, nesposobnjakovići!

Avatar pavo24
pavo24
11:20 21.04.2015.

Još jedan rekord, Milanović voli rušiti negativne rekorde pa tako imamo imamo rekordan javni dug, rekordno malo zaposlenih, rekordno malo rođenih, rekordan deficit u proračunu, rekordno iseljavanje, rekordno visok PDV... Kada su kukurikavci došli na vlast, povisili su cijenu struje i plina i sad te državne tvrtke ostvaruju ekstraprofit, (hep dvije milijarde u 2014.), a građani su zbog skupih režija na koljenima, katastrofa! Prema podacima Eurostata u Hrvatskoj je u drugoj polovini 2012. godine najviše porasla cijena struje i plina među svim državama Europske unije, u Hrvatskoj je u tom razdoblju cijena struje za kućanstva sa uključenim svim porezima porasla za čak 21,1 posto što je rekord među članicama EU, Hrvatska je rekorder među državama EU i po rastu cijena plina za kućanstva sa neslavnim povećanjem od 27,4 posto. Milanoviću, tvoja vlada je elementarna nepogoda za Hrvatsku.

DU
Deleted user
10:55 21.04.2015.

Plan 21: Obećano, ostvareno! Uz napomenu da elita razgrabila subvencije države za hibridne automobile, a "raja" dobila cijenu derivata da ti pamet stane. Socijalno osjetljiva stranka je esdipi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije