Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.05.2015. u 12:00

Samo vi vrtite ideje, a država će vam vrtjeti novac

Gordan Maras, ministar obrta i poduzetništva, koji nas svake večeri iz televizijskog spota poziva da "zavrtimo ideju", propisno je zavrtio sve koji su imali neku ideju o pokretanju malog biznisa. Nakon što je otkriveno da svi koji su otvorili j.d.o.o. (odnosno poduzeće za "10 kuna") to poduzeće ne mogu zatvoriti bez 10.000 kuna, sada je vlasnike zatekla nova zamka iz HZZO-a. Premda su se poduzetnici početnici uglavnom prijavili na minimalac, HZZO je, piše Jutarnji, odredio da kao "direktori" doprinose moraju plaćati po osnovici od 7943 kune. Samo vi vrtite ideje, a država će vam vrtjeti novac.

Neosnovano primao mirovinu uvjeren da ga država voli

Niko Lozančić, bivši predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH, odgovarajući na upit sutkinje zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, priznao je da nema ni dana radnog staža u RH niti je bio pripadnik HV-a, ali mu nije smetalo 10 godina primati 5248 kuna hrvatske mirovine. "Mislio sam da je to jedan od oblika skrbi koji su smislile vlasti RH", pravdao se Lozančić uvjeren da je "objekt neizmjerne ljubavi, brige i skrbi RH". Ljubav je pukla, piše Jutarnji, kada je zatražio i dječji doplatak.

Vesna Pusić prvu liniju obrane pomakla sve do Iraka

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, naglasila je da je "Irak na prvoj liniji obrane ne samo vlastite zemlje nego i Europe". Nad idejom da se Europa brani u Iraku zakovrčao bi se i brk admirala Davora Domazeta Loše, maštovitog geostratega.

Ured Javne ustanove Lokrum stoji 5500 €/m²

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, pribijen na stup srama kao raspikuća zbog preseljenja u skupi Zagreb Tower, prava je mala beba prema slučaju koji zabavlja Dubrovnik. Tamo je direktor Javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Tevšić predložio da za potrebe ureda kupi stan u povijesnoj jezgri s pogledom na Stradun. Slobodna piše da je riječ o stanu površine 100 četvornih metara po cijeni od 4,16 milijuna kuna ili 5500 eura po kvadratu. Podršku u kupnji dobio je od Mate Frankovića, predsjednika Gradskog vijeća (HDZ) koji se zalaže da što više nekretnina u povijesnoj jezgri ostane u vlasništva Grada i građana. Što košta da košta, plaćaju građani.

>> Kreativnim potezom dala primjer građanima

>> Kupac za jahtu Malo vitra pojavit će se malo sutra

Komentara 9

Avatar mirica19
mirica19
12:12 06.05.2015.

Ovog ministra više ni nacrtanog ne mogu vidjet! Baš me zanima čime će ova Vlada vladati kad svi mi polako napustimo ovu zemlju jer je njihova nesposbnost sve granice prešla i više nije izdrživa!

FO
ForeignLegion1987
13:42 06.05.2015.

ministar,,,,tko normalan uopce moze ovog lika dozivjeti kao ministra,,,pa njegovo mijesto nije u ministarskoj fotelji nego u remetincu

DU
Deleted user
14:05 06.05.2015.

U reklami na tv pojavljuju se nasmiješeni poduzetnici koji su dobili "bespovratne" kredite. Oni koji ih nisu dobili, njih nema u javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije