Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Maras:

'SDP će odmah u proceduru uputiti interpelaciju zbog Ine, Martina Dalić je u evidentnom sukobu interesa'

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: Tea Romić, Hina
09.01.2017.
u 16:42

"Mislim da nema razloga za čekanje. Ta tema je vrlo aktualna. Nema nikakvog razloga da dopustimo netransparentnost HDZ-u koji je na to naviknuo", izjavio je Maras

Potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Gordan Maras izjavio je danas kako će SDP odmah na prvoj sjednici Sabora uputiti u saborsku proceduru interpelaciju o radu Vlade kada je riječ o njezinu postupanju u vezi s Inom.

"Mislim da nema razloga za čekanje. Ta tema je vrlo aktualna. Nema nikakvog razloga da dopustimo netransparentnost HDZ-u koji je na to naviknuo", izjavio je Maras novinarima u Saboru.

Dodao je kako će SDP inzistirati na tome da građanima budu dostupne sve informacije vezane uz Inu, da se provede javna rasprava te da građani sami odluče što je najbolje napraviti.

Komentirajući Vladin prijedlog za spas Ine, Maras je ocijenio kako je ministrica Martina Dalić, koja je iznijela Vladin model za kupnju Ine prodajom dioica HEP-a, u "evidentnom sukobu interesa", budući da njezin suprug radi u Ini.

"Ona odlučuje o načinu privatizacije Ine, a njezin suprug odgovara MOL-u. I sad mi objasnite da to nije sukob interesa. Čini mi se da se premijer Plenković pravi ili naivan ili glumi Sanadera. A Sanader je glumio tako da ništa ne razumije, a u biti je netransparentno vodio igru ispod stola. Ne bih volio da se i gospodin Plenković tako ponaša", rekao je Maras.

Smatra da je referendum o prodaji HEP-a dobar način da građani kažu što misle o tome, te smatra kako bi se on trebao održati u isto vrijeme kad i lokalni izbori.

Maras je ocijenio i kako Mostov prijedlog o ustavnoj zaštiti pojedinih strateških tvrtki koje upravljaju nacionalnim dobrima služi za preusmjeravanje pažnje s privatizacije HEP-a.

"Kvalitetan prijedlog Mosta bi bio da kaže da ministrica Dalić ne može sudjelovati u privatizaciji HEP-a i kupnji Ine. To bi bilo puno konkretnije i primjerenije", kazao je.

Maras je poslao i zastupničko pitanje ministru vanjskih poslova Davoru Ivi Stieru kako bi otkrio detalje novogodišnjeg putovanja predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović u Ameriku. Podsjetimo, predsjednica kaže da je u Ameriku otišla službeno, no o detaljima sastanaka na kojima je bila nije izvještavala javnost, već se o većini sastanaka doznalo zahvaljujući objavama tih ljudi na njihovim društvenim mrežama.

- Predsjednica RH boravila je u službenom posjetu SAD-u, a njezin službeni put obavijen je "velom tajne", dok je sama predsjednica navela da se radi o "niskoprofilnom" posjetu. Hrvatski građani imaju pravo znati na što se troši javni novac prilikom službenih posjeta državnih dužnosnika. Također imaju pravo znati tko je sve bio u delegaciji Hrvatske, s kime se sve sastala i koje su bile teme razgovora koje je vodila predstavljajući našu zemlju - piše Maras u svom zastupničkom pitanju.

Po njegovom sudu, nastavlja, nije ispravno da se o službenim aktivnostima predsjednice hrvatska javnost informira preko društvenih mreža i to s profila stranih institucija i državljana.

- Kako Vlada ima ustavna prava i dužnosti u području vanjske politike, te bi Ministarstvo vanjskih poslova u takve aktivnosti trebalo biti uključeno, molim vas da putem odgovora na moje zastupničko pitanje informirate javnost o sljedećem - na koji način i s kojim sadržajem je Veleposlanstvo RH izvijestilo nadležna tijela Vlade SAD-a o dolasku i boravku predsjednice RH? S kime se predsjednica tijekom njenog novogodišnjeg posjeta SAD-u sve službeno sastala, koje su bile teme tih sastanaka i tko je sve bio u delegaciji RH - zanima SDP-ovog Gordana Marasa.

"A priča da se ona tamo uputila kako bi utjecala na američku vanjsku politiku uvreda je inteligencije svih građana", kazao je Maras.

>> Valentić: Povratak Ine nacionalni je interes: Za prodaju dijela HEP-a dovoljna je odluka Sabora, ali nisam protiv referenduma

Komentara 35

DU
Deleted user
17:23 09.01.2017.

Jesenti milu bigucu, sazrelo je vrijeme da se u Saboru osnuje operativno tijelo pod nazivom Klub ispraznih blebetala i trbunjala, u koju bi odmah kao stožerni članovi trebali ući Maras, Gogo, Stazić Neško, Grbin Pećko, Pernar Ivek i Bulj Mirek.. A s vremenom barem četvrtina zastupnika trebala bi pripadati tomu prestižnom klubu jer to svojim "radom" zaslužuju.

77
777CRO
17:24 09.01.2017.

SDP -SKH -cetnicka partija aboliranih ... sve dok se ovi milosevica- seselja- Martića -Raškovića Antifašisti ne istraže i abolicija ne ukine Hrvatska je znaci okupirana i pod kontrolom antifašistiaNikolica -vucica...

AO
ante.oreskovic75
17:00 09.01.2017.

Oni njegovi ne mogu biti u sukobu s ničim a pogotovo sa pameti jer je nemaju.Da se bar mogu konzultirati sa vodom Milančeta koji i dalje pošteno prima plaću i pošteno radi privatno!Jad je zaista velik u ovoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije