Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković:

'Svjedoke na suđenju Perkoviću i Mustaču mora štititi njemačka policija kad to neće hrvatska'

gordan jandroković
Foto: HDZ.hr
1/2
20.04.2015.
u 18:11

Čiji je interes da se ne razotkrije istina o ubojstvu Stjepana Đurekovića?, pita se Jandroković

– Tražimo očitovanje ministara unutarnjih poslova i pravosuđa te predsjednika Vlade RH. Neka odgovore kako je moguće da u 2015. hrvatski državljanin zbog prijetnji traži intervenciju policije, a da ga policija ne zaštiti!? Ali dobiva zaštitu druge države!? Za Hrvatsku, državu članicu EU, to je uistinu sramotno – smatra HDZ-ov Gordan Jandroković nakon što je svjedok u suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Njemačkoj, Ivan Krmpotić, stavljen pod zaštitu njemačkog tužiteljstva jer se njemu i njegovoj obitelji prijeti.

– Radi se u biti o nastavku slučaja s "lex Perković“! SDP-ova vlada i saborska većina - a sporno je bilo i djelovanje DORH-a - mijenjale su zakon o EU uhidbenom nalogu i svađale nas s Njemačkom isključivo kako bi spriječile izručenje jedne osobe. Osobe protiv koje se vodi postupak za likvidacije u vrijeme bivše države – kaže Jandroković.

Smatra kako se radi o pravnoj nejednakosti hrvatskih građana te o udaru na vjerodostojnost hrvatskih državnih institucija, na pravnu sigurnost, pa i na temeljna ljudska i građanska prava.

– Osobe čija je građanska dužnost svjedočiti u takvim postupcima bivaju izložene prijetnjama - a ne dobivaju pomoć hrvatske policije!? Čiji je interes da se ne razotkrije istina o ubojstvu Stjepana Đurekovića? Milanović nas je jučer prozivao da „nismo dovoljno demokratični“ i da „ne poznamo dovoljno europske standarde“, a danas su upravo on i njegova vlada glavni krivci za urušavanje demokratskih standarda, temeljnih ljudskih i građanskih prava! Glavni su krivci za pravnu nesigurnost i nejednakost – kaže Jandroković.

>> Svjedok zbog prijetnji prevezen u Njemačku?

Komentara 79

Avatar mirica19
mirica19
19:57 20.04.2015.

Vlada konstantno pokazuje kako njenu potporu i prava imaju samo odabrani, ovo nije nikakva iznimka...

Avatar delminium
delminium
18:24 20.04.2015.

o čemu se radi,,,, o tome da ovaj svjedok uskoro u italiji svoje spoznaje o umiješanosto oca bivšeg predsjednika u likvidaciji obitelji ševo, tada su likvidirali jugoslavenski zlotvori djevojčicu

VU
vukojarac23
20:21 20.04.2015.

Ova vlada stoti komunisticke zlocince i komunisticki rezim. Govore da hdz uvodi podjele medju narod a oni konstantnim opravdavanjem komunizma i tita to rade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije