Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordan Jandroković

'Gubitnik Josipović ne može biti lijevi centar jer je ljeviji od SDP-a!'

gordan jandroković
Foto: HDZ
1/2
07.04.2015.
u 16:23

U budućem Josipovićevu političkom djelovanju ne vidim apsolutno nikakvu opasnost za HDZ. Što se tiče stranaka na ljevici, one će se boriti za isto biračko tijelo, kaže Jandroković

HDZ-ov Gordan Jandroković komentirao je danas najavu bivšeg predsjednika Ive Josipovića kako će osnovati stranku lijevog centra. Jandroković kaže kako Josipović ne može osnovati stranku lijevog centra jer on "još ljeviji - i od SDP-a i od Milanovića".

– Bivši predsjednik Josipović - kao izborni gubitnik - nema prevelike izglede na političkoj sceni jer gubitak izbora nije neka preporuka za buduće političke pobjede. S druge pak strane, Josipović spominje da će se angažirati kao političar "lijevog centra“. To nije njegova stvarna pozicija - Josipović je u svome dosadašnjem političkom djelovanju sebe predstavio kao političara ljevice. On je, dakle, ljeviji i od SDP-a i od Milanovića!  U budućem Josipovićevu političkom djelovanju ne vidim apsolutno nikakvu opasnost za HDZ. Što se tiče stranaka na ljevici, one će se boriti za isto biračko tijelo. Vjerojatno će doći do određenih promjena na lijevom dijelu političkog spektra. HDZ nije zabrinut jer su svi dosadašnji izbori pokazali da je HDZ najjača politička opcija. A pokazat će to i parlamentarni izbori – kaže Jandroković.

Nekoliko puta istaknuo je kako Josipović nije nikakva politička konkurencija HDZ-u.

– Ako pogledate ljude kojima se Josipović okružio, s kojima je skupa politički djelovao i od kojih je dobivao najsnažniju političku potporu - poput udruge Documenta ili Centra za mirovne studije koji su bili snažno angažirani u njegovoj „regionalnoj“ politici - to je obilježilo njegovo političko djelovanje. U tom smislu - Josipović je ljeviji od SDP-a. Josipović nije nikakva politička konkurencija HDZ-u! U konačnici - već smo ga jednom pobijedili na izborima. Ne bih htio nagađati o imenima ljudi koji će mu se priključiti. Mogu samo analizirati ono što je Josipović dosad radio, a posebice u zadnjih nekoliko mjeseci. I to ga uistinu definira kao političara ljevice – zaključuje Jandroković.

Jandroković je komentirao i prosvjed branitelja u Savskoj.

Ministar Matić sada, naime, traži da se predsjednika Udruge stopostotnih HRVI Domovinskog rata Đuru Glogoškog iseli iz kuće u Zaprešiću koja je namijenjena za invalide Domovinskog rata, pri čemu koristi vrlo ružnu retoriku – kaže Jandroković.

Jandroković je istaknuo da Milanovićeva vlada glavni krivac za sva događanja jer ne komunicira onako kako bi trebalo s braniteljima koji prosvjeduju.

– Mnogo puta govorili smo o onome što se u Savskoj događa - naša potpora braniteljima i dalje stoji. Razlog za sve ovo što se događa je neargumentirana i neadekvatna reakcija SDP-ove vlade. Ona na neodgovarajući način komunicira s braniteljima i sve je to dovelo do ovoga što danas imamo – dodaje.

Izjavu ministra Matića da "neće nastaviti plaćati pokretne sanitarne čvorove" i da "sad neka idu na račun HDZ-a", Jandroković uopće nije htio komentirati.

– To je još jedan od ružnih poteza ministra Matića - njegova je komunikacija prema braniteljima potpuno neprimjerena. Matić ima vrlo čudan smisao za humor i na vrlo ružan način govori o ljudima koje bi trebao predstavljati. Uopće ne želim komentirati takve izjave – kazao je.

>> Ivo Josipović: Osnivam novu stranku!

Komentara 48

HO
Hodajucalaz
17:13 07.04.2015.

Ne kuzim ovoga zasto komentira nebitne stvari, to je isto yugo boljsevicko leglo.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:03 07.04.2015.

U ovom trenutku je Josipovic totalno neintersantna osoba. Da je ostao u SDP-u, mozda bi i nesto znacio, ali ovako je nista.

BA
barovka777
16:50 07.04.2015.

Čemu još jedna stranka? Je li moguće da imamo toliko političkih pokvarenjaka, da ne velim idiota!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije