Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na prijedlog hdz-a

Goran Radman Saboru mora dostaviti sve plaće na HRT-u

Goran Radman
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.03.2015.
u 14:46

Hrvatski je sabor donio i Zakon o poljoprivredi kojim se obvezuje ministra Tihomira Jakovina da umjesto u roku od dvije godine, najkasnije u 90 dana donese pravilnik o doniranju hrane

Hrvatski sabor danas je obvezao glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana da mu u roku od 14 dana dostavi izvješće o ukupnom iznosu sredstava za plaće i druga primanja te prikaz pojedinačnih iznosa bruto i neto plaće po pojedinim radnim mjestima.

Taj je zaključak Sabor izglasovao na prijedlog HDZ-a, koji traži od glavnog ravnatelja Radmana da pri objavi plaća krene od samog sebe, preko članova ravnateljstva HRT-a, nositelja upravljačkih funkcija do glavnih urednika te urednika programa i emisija. Sabor je prihvatio i Izvješće o poslovanju HRT-a u 2013. godini, dok Izvješću o radu Nadzornog odbora HRT-a i provedbi nadzora zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a u 2013. nije prihvaćeno.

Hrvatski je sabor donio i Zakon o poljoprivredi, te prihvatio amandman predsjednice Hrvatskih laburista Nansi Tireli kojim se obvezuje ministra Tihomira Jakovina da umjesto u roku od dvije godine, najkasnije u 90 dana, odnosno do ljeta, donese pravilnik o doniranju hrane. Prihvaćen je i amandman Kluba DC-a, Novog vala i Reformista temeljem kojeg će Sabor svake godine raspravljati o tzv. Zelenom, odnosno godišnjem izvješću o stanju u poljoprivredi koje će sadržavati ocjenu stanja i gospodarskog položaja poljoprivrede te način provedbe mjera poljoprivredne politike.

Resorno Ministarstvo izvješće će morati Vladi uputiti najkasnije do 30. svibnja tekuće godine, a Vlada će ga Saboru morati poslati najkasnije do 30. rujna. S obzirom da SDP-ova saborska zastupnica Vesna Fabijančić Križanić postaje potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva, Sabor je potvrdio prestanak njenog mandata i početak mandata SDP-ovog Borislava Kovačića. On je već bio 2,5 godine u Saboru kao zamjena Rajka Ostojića dok je on bio ministar zdravlja, no nakon njegove smjene i povratka u Sabor, Kovačiću je mandat prestao.

>>Kaznena prijava protiv Gorana Radmana zbog 'terora nad zaposlenicima'

>>Znaju li na javnoj dalekovidnici da su '80. ostale u prošlosti

Komentara 14

IC
icro
14:53 06.03.2015.

Pokažite mi jednu bivšu socijalističku zemlju na kugli zemaljskoj koja je za čelnog čovjeka današnje državne televizije uzelo nekoga tko je bio glavni urednik iste te komunističke televizije?

SE
Senator
15:02 06.03.2015.

Ravnatelj HRT-a povećao si je plaću na 35 tisuća kuna neto, usprkos odluci Vlade koju je potpisala tadašnja premijerka Jadranka Kosor, prema kojoj državni dužnosnici ne smiju imati plaće više od 18 tisuća kuna. Glavnom uredniku HTV-a Saši Runjiću potpisao je plaću od 25 tisuća kuna neto, dok je njegova prijateljica, nova direktorica IMS-a Lamija Alečković s Al Jeezire stigla na plaću od 21 tisuću kuna. Kako je moguće da je Radman podigao plaće zaposlenicima u državnoj službi, izravno kršeći odluku Vlade? U Informativnom programu se zbrinjavaju na dobrim koeficijentima i statusima. Tako je Lamija Alečković iz Pule dovela svoju vjenčanu kumu Petru Neuner, koja nema nikakvo uredničko iskustvo na mjesto izvršnog urednika i plaću od 14 tisuća kuna. Iva Repač, koja je za Josipovića peglala imidža u podnevnom Dnevniku dobila je mjesto urednice deska, dok je Hrvoje Zovko zbog lošeg filma o Anti Gotovini nagrađen mjestom urednika Unutarnje politike. Oboje su dobili posebne ugovore na iznose od 14 tisuća kuna. Očekuje se i dolazak Zrinke Vrabec Mojzeš u Informativni program.

MA
Marko1337
16:06 06.03.2015.

NIŠTA RADMAN NE MORA, jer HRT je partijska prčija, a radman partijski smrad. Zašto bi on nešto morao ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije