navigacija Hrvatska 29
iNTERVJU

Golf-terene nemojte graditi blizu Dubrovnika i drugih gradova

Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (WTO), koji ljetuje u Dubrovniku, komentira hrvatski turizam.

 • Osijek51 Osijek51

  23.08.2010 u 10:53h

  Podržavam ideju golf terena na Srđu! Taj prostor nije nikada bio niti u kakvim planovima razvoja, investitor je kupio zemljište i napravio idejno rješenje. Brand Dubrovnik će privući imućne goste, otvoriti će se oko 1000 radnih mjesta, oplemeniti će se zapušteni kamenjar. Ne podržavam gradnju pelješkog mosta i nastavak gradnje auto-ceste od Ploča do Dubrovnika. Auto-cesta će omogućiti turistima iz Srednje Dalmacije da skoknu do Dubrovnika, popiju jednu kavu i sok i utroše vrijeme kada pada kiša ili puše bura. Dubrovnik treba biti destinacija za bogatiju klijentelu koja na odmor dolazi avionom, jahtom ili kruzerom. Ako treba cesta onda uložiti u sređivanje postojeće ili eventualno napraviti brzu cestu. Most dajte u koncesiju, pa ako se isplati neka ga financira koncesionar. Daj bože da se nađe još pedeset investitora koji će u blizini (zaleđu) atraktivnih turističkih destinacija, na većim otocima otkupiti privatne terene ili državno zemljište i realizirati slične projekte.
  0 0% 0
 • centras1 centras1

  23.08.2010 u 15:31h

  točno. ima još i gorih stvari u cijeloj priče: ružne betonske grdosije od apartmana mogu primiti mnogo, mnogo više gostiju nego ih može stati na obližnje plaže, tako da plaže više sliče na indijska svetišta na rijeci gang. dok ima dovoljno budalastih turista da to trpe, neće se ništa mijenjati, surovi zakon ekonomije, ponude i potražnje. a poslije, bit će kasno - bager i primitivac koji ga navodi (ne bagerist, nego onaj tko osmišljava tu devastaciju) u par sati razori što je priroda gradila tisućama godina. turizma u hrvatskoj će možda biti u budućnosti, ali u zagorju, lici i slavoniji. dalmacija je već sad novi černobil.
  0 0% 0
 • metla metla

  23.08.2010 u 15:35h

  Ima čova pravo pa zašto baš kod Dubrovnika ili drugih većih gradova koji su već turistički poznati i od toga imaju velike koristi. Bolje bi bilo odabrati lokakaciju kao naprimjer Žumberačko gorje ili zagorske brege ili brdovita mjesta sa šumama oko Gline kako bi ta mjesta malo oživjela uz pomoć takvog turizma. Možda im prosvijetli mozak jer ovo sve što se planira sada je nećiji sukob interesa.
  0 0% 0
 • -obrisani- -obrisani-

  23.08.2010 u 11:35h

  Kako solidarno. Jeb** one na Pelješcu, (i one po selima prije Dubrovnika) što će im most. Neka ih usvoji neki sa cruser-om. I neka sretni čuvaju koze i ovce do kraja života. Jebeš Vrgorac, najzabitije mjesto u HR (prije ove autoceste). Vidim po tvom nick-u da si ti svoju guzicu smjestio negdje u centar Osijeka ? Ne bi ti na selo čuvao koze i ovce ?
  Komentar je uređen 27.09.2012 u 01:00h
  0 0% 0
 • -obrisani- -obrisani-

  23.08.2010 u 19:17h

  23.08.2010. u 13:53h Berekin ST je napisao/la: Postoje mjesta koja imaju par puta vise vikendica nego sto zimi u tim mjestima zivi mjestana... Primjer Rogoznica, otok Vir... -------------------- Ne kužim zašto bi ovo tebe živciralo.
  0 0% 0
 • Mućanin Mućanin

  23.08.2010 u 21:30h

  RE: Osijek51! Ja nisam tak siguran da je to tako dobra stvar s golf terenima na Srđu. Tu se samo nekome pogodovalo da bi na brzinu neku lovu okrenuo. Siguran sam, da će to isto samo završiti kao još jedna u nizu tužnih prića u hrvatskoj!!!
  0 0% 0
 • Berekin ST Berekin ST

  23.08.2010 u 13:53h

  Koga lazemo da smo prirodna destinacija? Dopustili smo devastaciju obale radi interesa sitnih skorojevica i pijuna vladajucih stranaka. Je li priroda potez od Trogira do Omisa? Sa Jadranske magistrale koja nigdi nije udaljena vise od 50 metara se na pojedinim mistima i ne vidi more od privatnih \"nebodera\" nacickanih u pomorskom pojasu! A toliko su gusti da i kad se parkirate negdje (ako imate toliko srece) nemate sanse da se spustite do plaze jer ne postoje putevi. Postoje mjesta koja imaju par puta vise vikendica nego sto zimi u tim mjestima zivi mjestana... Primjer Rogoznica, otok Vir...
  0 0% 0

Pošaljite komentar

Samo registrirani i ulogirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se!