Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predah od posla

Godišnji odmor kod susjeda: Ovi slovenski političari ljetuju u Hrvatskoj

Jadransko more
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
08.08.2016.
u 17:35

Vlada je na odmor otišla početkom tjedna, održavši prije toga samo kratku dopisnu sjednicu, a sam premijer Miro Cerar na kraćem je odmoru na Malti, gdje čita literaturu koju prije nije uspio pogledati

Dobar dio slovenskih političara i ove će godine godišnji odmor provesti na hrvatskoj obali koju dobro poznaju, a neki u Istri ili Dalmaciji imaju i vikendice.

Vlada je na odmor otišla početkom tjedna, održavši prije toga samo kratku dopisnu sjednicu, a sam premijer Miro Cerar na kraćem je odmoru na Malti, gdje čita literaturu koju prije nije uspio pogledati. No, njegovoj je kabinet potvrdio da će ovog Cerar mjeseca otići na duže ljetovanje "uz more", ne otkrivajući lokaciju, pa to može biti i neka hrvatska destinacija.

To političarima u Sloveniji nije uvijek lagodno otkriti jer se ljetovanje "u  slovenskiim planinama" ili na Bledu kod domoljubnih birača najviše cijeni.

Tako je Dimitrij Rupel, u vrijeme dok je bio ministar vanjskih poslova, u vrijeme zategnutih odnosa Ljubljane i Zagreba tvrdio da ljetuje na slovenskoj obali, a nikad u Hrvatskoj, iako je bio zapažen u Dubrovniku.

Njegov nasljednik Karl Erjavec tih problema nema, pa će i ove godine ljetovati u Istri gdje su on i supruga kupili kuću, makar ga je opozicija zbog toga kritizirala, te tvrdila da se to događalo u vrijeme kad je bio aktualan arbitražni skandal.

Predsjednik Borut Pahor, prema svim anketama najpopularniji političar između Karavanki i Kupe, i ove će godine s obitelji boraviti u Umagu, u kući svoje punice. Predsjednik parlamenta Milan Brglez podijelio je svoj godišnji u dva dijela. Kako je poručio, prvi dio dopusta provest će u Hrvatskoj sa svojom partnericom, dok se za destinaciju ostalog dijela zasluženog odmora još nije odlučio, a razmišlja da ide u slovenske planine s prijateljicom i prijateljima.

Dio svog dopusta u Hrvatskoj će provesti i ministar poljoprivrede Dejan Židan, jedan od oporbenih čelnika, kršćanski demokrat Matej Tonin, ali i bivša premijerka Alenka Bratušek, dok se ministrica unutrarnjih poslova Vesna Gjerkeš Žnidar odlučila za turneju po slovenskim planinama, možda i zato jer je u zemlji sve aktualnije razmišljanje da će tzv. balkanska migracijska ruta ponovo oživjeti, zbog čega se i u Sloveniji opet uređuju lani prepuni migrantski kampovi i popravlja žica na sektorima granice prema Hrvatskoj.

>> Mladići iz Luksemburga snimili očaravajući video o Jadranu: Vratit ćemo se u vašu predivnu zemlju!

Komentara 1

DU
Deleted user
22:15 08.08.2016.

na maltu skočim 1 dan a posle celi G.O. na hrvaški otok da se divim koliko je morje lepše i od malteškog i sakog drugoga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije