Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIRIJSKA KRIZA

Glavni tajnik prozapadne sirijske oporbe u Zagrebu o Ini, ratu i suradnji

Abdul Ilah Fahd
30.05.2016.
u 10:08

Abdul Ilah Fahd smatra da Hrvatska ima priliku dobiti dobre poslove u Siriji nakon rata jer će Sirijska nacionalna koalicija igrati ključnu ulogu

Glavni tajnik Sirijske nacionalne koalicije Abdul Ilah Fahd u posjetu je Hrvatskoj u kojoj će održati sastanak u Ministarstvu vanjskih poslova. Drugi čovjek sirijske oporbe koja se bori protiv režima Bashara al-Assada, ali i radikalnih islamističkih skupina koje su premrežile Siriju, pokušat će pojačati suradnju prozapadne sirijske koalicije s Hrvatskom.

– Glavni tajnik želi prije svega objasniti situaciju na terenu i istaknuti kako naše postrojbe vode teške bitke s ISIL-om, ali i da ih stalno iz zraka napadaju ruski i sirijski vojni avioni, unatoč potpisanom primirju. Mi svaki dan vodimo evidencije o kršenju primirja, gotovo da nema dana da nema na desetke oružanih napada na nas, pri čemu gine mnoštvo civila. Na žalost, svaki dan ginu i djeca – ističe predstavnik Sirijske nacionalne koalicije u Hrvatskoj dr. Jamal Assad.

Sirijska oporba s hrvatskom vlasti želi razgovarati i o humanitarnoj katastrofi te o poslovima koji se mogu sklapati nakon završetka ratnih sukoba, kao i o povratku Ine u tu zemlju.

– Hrvatska bi trebala prepoznati prednost koju joj je dala prozapadna sirijska oporba jer su upravo mene, kao Sirijca iz Hrvatske, imenovali za predstavnika i susjednih zemalja – BiH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Kosova. Time je poslana jasna poruka da Hrvatsku vidimo kao važnog partnera kada počne obnova. Osim toga, jasno je da Sirija nema budućnosti s Assadom, on će svakako otići, a Sirijska nacionalna koalicija imat će jednu od ključnih uloga u krojenju budućnosti zemlje – kaže Assad.

Komentara 9

DA
Darko22
10:34 30.05.2016.

Krasno, islamske teroriste puštamo u srce Hrvatske.

Avatar NeNormalan
NeNormalan
10:29 30.05.2016.

Jesu li to oni koji ISIL-u lifraju donirano oružje i opremu, npr. one Toyote

CE
Cetijus
11:09 30.05.2016.

Zašto se lijepo ne vratiš u svoju zemlju pa da po fronti raznosiš municiju svojim kolegama iz Al Kaide..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije