Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obračun u stranci

Burić i 'pobunjenici' izbačeni iz HDSSB-a, Glavaš poslao poruku svom prijatelju, a Burić mu uzvratio: Ti si za psihijatriju i egzorcista

branimir glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.10.2016.
u 12:08

Branimir Glavaš nije zadovoljan situacijom u kojoj se nalazi HDSSB

Dinko Burić, nekadašnji saborski zastupnik HDSSB-a, i to vrlo aktivan i žestok, izbačen je iz Glavaševe stranke zajedno s još šest ''pobunjenika''.

Na tom popisu je i Danijela Lovoković, dogradonačelnica Osijeka u prošlom mandatu. Izvijestio je to Dragan Vulin, čelnik HDSSB-a na presici na kojoj su mu potporu dali i osnivač stranke Branimir Glavaš te Josip Salapić.

Zahtjev za suspenzijom Branimira Glavaša i Dragana Vulina poslao je popodne i Stjepan Ribić, čelnik Regionalne razvojne agencije, čime si je i on priskrbio vjerojatno izbacivanje iz stranke. Ribić je poznat i osječkoj, a i hrvatskoj javnosti, pa je njegovo istupanje "na drugu stranu" još jedan udarac HDSSB-u.

"Prije bih pasao travu"

Da je u HDSSB-u došlo do raskola, u javnost je izašlo u utorak navečer kada je Dinko Burić poslao medijima priopćenje kako niz članova na važnim funkcijama u stranci traži hitan izborni sabor te izbor novog vodstva.

U tom trenutku oni su već bili, kako je danas objasnio Vulin, suspendirani i posljedično izbačeni iz stranke. 

– Prije bih pasao travu na livadi i spavao pod mostom nego izdao prijatelje. Vjerojatno sam loš političar, ali meni to nije normalno da te gledaju u oči i rade ti iza leđa – poručio je predsjednik Vulin ističući kako on ima posao na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku te ''ne živi od politike''. 

Druga strana pak tvrdi kako je s njima i župan Vladimir Šišljagić, kandidat HDSSB-a za gradonačelnika Osijeka na predstojećim  lokalnim izborima. On pak nije bio pozvan na konferenciju za novinare, a hoće li ostati gradonačelnički kandidat, Vulin je znakovito odgovorio: ''To morate pitati njega''. 

Bez obzira na to hoće li Šišljagić pretendirati na mjesto prvog čovjeka grada, Vulin je svjestan kako im je šteta već nanesena, čak se i ogradio rekavši kako je do lokalnih izbora još puno, barem sedam mjeseci. 

Obraćanje novinarima Dinka Burića najavljeno je za 13 sati, a Vladimir Šišljagić i sam nam je poručio da će biti na toj konferenciji. Iz toga se može iščitati na čijoj je strani.

Glavaš preko Facebooka poslao poruku Buriću

Priča oko traženja izvanrednog stranačkog izbornog sustava poprilično je razljutila Branimira Glavaša. On je na svom profilu na Facebooku objavio video u kojem Burić drži njegovu uokvirenu fotografiju i putem telefona mu govori da ga voli. Uz to je napisao: +'Prvak u analnom alpinizmu+'.

Žestok odgovor Glavašu

Na komentar Branimira Glavaša na Facebooku ispod video snimke Dinka Burića "prvak u analnom alpinizmu", Burić je prvo rekao kako nema komentara, a onda ipak bio žešći.

- Kao što sam i njegovom bivšem prijatelju u Saboru savjetovao jednom da posjeti psihijatra, tako savjetujem i njemu da učini psihijatrijski pregled, ali uz nadopunu da bi uz ovakve komentare bilo dobro otići na posvetu svetom vodicom, pa i egzorcistu - zaključio je Burić.

Podsjećamo da je u jučerašnjem priopćenju za javnost Burić naveo kako se zahtjev za sazivanje izvanrednog stranačkog izbornog sabora upućuje zbog niza izrazito loših izbornih rezultata HDSSB-a u posljednjih 20 mjeseci, iznimno lošeg stanja u stranci te nefunkcioniranja stranačkih tijela propisanih statutom HDSSB-a.

Naveo je kako veliki broj članova HDSSB-a, uključujući većinu članova Glavnog odbora stranke i znatan broj članova Predsjedništva i drugih stranačkih tijela, zahtijeva hitno sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke te donošenje odluke o hitnom sazivu izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a radi izbora novog vodstva stranke, demokratskim putem, uključujući tajno glasovanje.

> > Burić: Traži se hitan izbor novog vodstva HDSSB-a. Vulin prokomentirao cijelu situaciju

Komentara 35

DO
dobarsavjet
13:12 26.10.2016.

Ovo je više nego očito da Slavonci zaslužuju stranku po uzoru na IDS koja će zastupati njihove interese, stoga Buriću razmisli i o ovoj opciji, jer vodstvo HDSSB-a je pokazalo da su marginalni.

DU
Deleted user
12:44 26.10.2016.

Očito se Glavašu taj alpinizam sviđao, al u alpinizmu se koriste pijuci i klinovi, a to izgleda nije dobro za hemeroide.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
13:00 26.10.2016.

Glavaš piše o analnom alpinizmu? A kako sebe ne vidi u tome kad je podržavao Josipovića, kad je kriomice držao lojtre Milanoviću, kad je javno davao podršku Mirjani Rakić? Buriću, samo naprijed! I otarasite se ovog izroda koji osnivanjem nekeneke garde direktno odmaže stranci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije