Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Sabor

Glavaš: Saborski mandat je moj i ne dam ga nikome!

Branimir Glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.04.2017.
u 16:06

Na upit kako se odlučio ipak nastaviti baviti aktivnom politikom i hoće li to utjecati na rejting HDSSB-a, odgovorio je: - Kakav rejting HDSSB-a? U smislu stranačkog rada, HDSSB me ne zanima – poručuje

- Saborski mandat je moj i ne dam ga nikome! Zakonski, ni ne mogu ga više nikome dati – komentirao je Branimir Glavaš svoju odluku da se vrati u saborske klupe. Iako je nakon posljednjih parlamentarnih izbora rekao kako se povlači iz politike, a mjesto u Saboru prepustio Josipu Salapiću, zatražio je ponovno aktiviranje mandata koji je, inače, stavio u mirovanje 2. studenoga lani. Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo pozitivno mu je odgovorilo na zahtjev da se vrati u zastupničke klupe nakon isteka zakonskog roka od šest mjeseci.

- Nemam što komentirati, vraćam se na svoje mjesto, isteklo je šest mjeseci i to je završena priča. Salapić ide 3. svibnja na svoju poziciju u Hrvatsku poštu, ne može više odugovlačiti, rješava svoju egzistenciju – nastavlja Glavaš.

Završava se tako i prijepor oko toga je li Salapić uopće imao zakonsko pravo zamijeniti Glavaša u Saboru. Da je MIP, prihvaćanjem te zamjene, prekršio zakon, tvrdili su, naime, disidenti iz HDSSB-a Vladimir Šišljagić i Dinko Burić. Po preferencijalnim glasovima, objašnjavali su, to mjesto pripada upravo jednome od njih dvojice.

- Ne dopuštam da netko od ove dvojice sjedne na moje mjesto. Svojatali su mandat koji pripada Josipu Salapiću – kaže Glavaš.

Na upit kako se odlučio ipak nastaviti baviti aktivnom politikom i hoće li to utjecati na rejting HDSSB-a, odgovorio je:

- Kakav rejting HDSSB-a? U smislu stranačkog rada, HDSSB me ne zanima – poručuje.

Njegova se stranka, podsjetimo, u listopadu suočila s velikim raskolom, a "pobunjenici" su isticali kako je, po njima, upravo Glavaš zaslužan za pad HDSSB-a i osvajanje tek jednog saborskog mandata. Tražili su da se potpuno povuče iz politike, a on im je odgovarao kako to i namjerava.

- Bio je to čisti blef da se on povlači iz politike jer inače ne bi stavio mandat u mirovanje, već bi ga dao. A Sabor je pokazao kako se može manipulirati zakonima jer je šest mjeseci otezao i Odbor se za zakonodavstvo sve do danas nije sastao kako bi se očitovao o toj zamjeni. Pokušali su se dvaput sastati, a onda nisu imali kvorum, sve su to igre i igrice – kazao nam je, pak, Dinko Burić.

Ne vodi se trenutno, dodaje, nikakav upravni postupak, već su se njih dvojica obratila Saboru.

- Glavaš će se iz politike povući na idućim izborima jer nitko za njega neće glasovati. Povratak u Sabor njegov je labuđi pjev što se tiče političkog djelovanja – zaključuje Burić.

>> Novo suđenje Branimiru Glavašu bit će 6. srpnja

>> Koga bi Osječani podržali kao gradonačelnika? Vrkić vodi, druga Ivana Šojat

Komentara 5

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
17:59 21.04.2017.

Branimir Glavaš je istinski pravi hrvat, pravi balkanski muškardin i pravi domoljubni ratni zločinac.

AV
AVIM
13:01 22.04.2017.

Neću ulaziti u njegove ,,zasluge,,u ratu ali želim pitati koji istinski i RODENI Hrvat ima dvojno Državljanstvo i dvije osobne karte

MN
Ma nije to
23:01 21.04.2017.

Balkanski Hrvat ne postoji. Ti si izrod balkance koji se potpisujes kao Hrvat a Glavas je Hrvat kojim se ponose svi Hrvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije