Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja HDZ-a i HDSSB-a

Glavaš razgovara s HDZ-om o lokalnim izborima

Branimir Glavaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
30.10.2016.
u 14:20

Samom Glavašu, koji je prije 11 godina burno napustio HDZ i osnovao HDSSB, novo vodstvo vladajuće stranke je, ukratko, prihvatljivo

Branimir Glavaš u kontaktu je s vrhom HDZ-a zbog suradnje za predstojeće lokalne izbore. Razgovori su, tvrde naši izvori, započeli prije desetak dana, dakle prije javnog raskola u HDSSB-u.

Glavaš komunicira pri tome “s jednim od najbližih suradnika” Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a. Ističu, pak, kako nije riječ o Vladimiru Šeksu te da je on – zaobiđen. Iako izravno ne sudjeluje u toj komunikaciji, u sve je upućen i Plenković. Kakva se točno suradnja između HDZ-a i HDSSB-a na lokalnoj razini planira, nije konkretizirano jer navodno “još nije bilo govora o detaljima”. Glavašu, koji je prije 11 godina burno napustio HDZ i osnovao HDSSB, novo je vodstvo vladajuće stranke prihvatljivo. Plenkoviću želi ponuditi pomlađeni HDSSB, s ljudima koji iza sebe nemaju nikakvih repova, što prati i politiku koju Plenković provodi u HDZ-u.

Podsjetimo, veliki raskol u HDSSB-u zbio se, javno, u srijedu, kada su nezadovoljni članovi, predvođeni Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem, zatražili da se Glavaša “izbaci iz stranke i politike”, a predsjednika Dragana Vulina smijeni. Stranački sud časti, usporedo, isključio je iz članstva i Šišljagića i Burića, ali i Danijelu Lovoković, dotadašnju predsjednicu Glavnog odbora, te još desetak osoba. Šišljagić je, inače, trebao biti HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka.      

>> Branimir Glavaš: Politike mi je preko glave. Sit sam i Sabora

>> Burić i 'pobunjenici' izbačeni iz HDSSB-a, Glavaš poslao poruku svom prijatelju, a Burić mu uzvratio: Ti si za psihijatriju i egzorcista

Komentara 15

LU
luketicdragan
14:55 30.10.2016.

Pa jel moguće da ovaj sjedi u HR saboru?????????????

SS
sokac sa drave
15:27 30.10.2016.

Sada se ispostavilo da je on bio glavni igrac da u Slavoniji uvijek pobjedi HDZ.Bilo je bitno da slavonci nemogu ujediniti svoje glasove a sa tim i traziti nesto za slavoniji.Ako mogu Istrani unovciti svoje glasove zasto mi sokci ne bi mogli to isto.Glavna krtica protiv sloge i jedinstva slavonaca djelovao je onako pravo kako djeluju rodijaci u cijeloj drzavi.

JU
juice
16:04 31.10.2016.

Ahaaaa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije