Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obračun na fejsu

Glavaš: Ilčić je HDZ-ov špijun Ilčić: To su besmislice i klevete

branimir glavaš
Foto: Pixsell
02.10.2014.
u 07:15

Branimir Glavaš danas bi iz mostarskog zatvora trebao stići u Osijek na Općinski sud jer je tužio osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića zbog klevete...

Branimir Glavaš danas bi iz mostarskog zatvora trebao stići u Osijek na Općinski sud jer je tužio osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića zbog klevete. Iako zatočen zbog ratnog zločina, Glavaš u Mostaru prati sva zbivanja pa tako i prelazak Hrasta iz okrilja Saveza za Hrvatsku, u kojem je glavni motor HDSSB, u HDZ-ovu koaliciju.

Glavaševi memoari

Na Facebook-profilu, koji uređuje njegov sin, nedavno je objavljen izvadak iz Glavaševih memoara pisan 26. svibnja, dan nakon euroizbora, u kojem se obračunava s Ladislavom Ilčićem, predsjednikom Hrasta. Vrlo opširno Glavaš piše da je već pri samom osnivanju Saveza za Hrvatsku od V. Šišljagića i I. Drmića dobivao informacije o “dvojbenom moralnom liku i djelu” Ladislava Ilčića.

– Bio je to Šišljagićev i Drmićev slobodni dojam da je riječ o čovjeku deformiranog karaktera, koji u svojim skromnim diskusijama puno laže, a jednostavno „zrači neskrivenom neiskrenošću”. Jednom riječju, nazvali su ga, „linićevski“ rečeno, iako neoriginalno, klasičnom Karamarkovom „špijunčinom“ – piše Glavaš. On nastavlja da mu je poznat rad ekipe koja je HDZ preuzela 2012. i kako mu je sve upućivalo na to da bi u Savez mogli ubaciti svog doušnika. Potom opisuje što se događalo uoči europskih izbora i tvrdi da se Ilčić gurao ne bi li bio drugi na listi Saveza, iza Milana Kujundžića, iako je bio plan da to bude HDSSB-ovac Stjepan Ribić. To su mu dopustili da ne izazovu raskol u Savezu, ali pravi šou dogodio se, piše Glavaš, nakon što su se ugasile televizijske kamere u noći europskih izbora 25. svibnja. Dogovor je, naime, bio da, prođe li Kujundžić, u Europarlament ide Ribić, a Ilčić bi išao samo ako bi u tome sam uspio osvojenim glasovima. Glavaš u svojim nedovršenim memoarima tvrdi da je Ilčić, čim su se ugasile kamere, “počeo bijesno i nekontrolirano urlati” te ustvrdio kako ne priznaje nikakve sporazume i da Ribić može u Bruxelles samo preko njega mrtvog. Iako Glavaš tome nije svjedočio jer je u zatvoru, piše kako mu je to isti trenutak preneseno iz stožera u “mostarski kazamat”.

Izigrali nas

Ilčić pak odgovara da je sve što je Glavaš napisao besmislica i kleveta zbog koje razmišlja o tužbi. – U Savezu sam otvoreno iznosio svoje stavove, a ako je netko špijun, onda bi to značilo da nešto radi potajice. Točno je kako je dogovor bio da u Europarlament ide Ribić, ali razočaralo me to što su HDSSB-ovci dali nalog svom članstvu da glasa za Kujundžića ne bi li tako isposlovali Ribićev odlazak u Bruxelles i izigrali preferencijalno glasovanje – rekao je Ilčić. Zaključio je da su Glavaševe riječi riječi ljutita čovjeka čiji projekt nije uspio, što je Hrast prepoznao i napustio Savez.

>>Branimir Glavaš stiže u Osijek kao privatni tužitelj

>>Glavaš će se idući tjedan suočiti s gradonačelnikom Vrkićem?

Komentara 17

JO
jozomali
08:01 02.10.2014.

Koliko uopće vrijedi glavševa riječ?

DU
Deleted user
08:22 02.10.2014.

Ilčiću, ne slušaj ovog ratnog zločinca i pajaca. Samo ti radi po svojoj savjesti. Čestitke na koalicij s HDZ-om. Nadam se da ćeš i dalje razmišljati svojom glavom, da te HDZ neće primorati na političke propuste zbog nekakvih ucjena.

BL
Blizard
08:23 02.10.2014.

Smiješan si Glavaš ,mislim na fotki ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije