Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAPINA

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić: U ovoj godini u Zagorju je uloženo više od 60 milijuna kuna

Hrvatske vode
Foto: Alen Brodar/Zagorje International
1/7
01.09.2015.
u 17:11

Delegacija Hrvatskih voda obišla je radove u središtu grada i na uređenju obale Krapinčice

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić zajedno je s domaćinima, zagorskim županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem, obišao radove u Krapini, gdje se u samom središtu grada u sklopu opsežnog projekta obnove kompletne infrastrukture odvija i rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacijskih objekata, te radove na uređenju obale Krapinčice.

– Ovo je prva faza uređenja obale, jer iza toga će se napraviti šetnica i ostala infrastruktura, a radi se o višegodišnjem projektu – rekao je direktor Plišić, napominjući da se radi o dijelu ukupnog investicijskog ciklusa koji Hrvatske vode provode u ovom kraju, ali i cijeloj Hrvatskoj. 

– U vodno-komunalni sektor ukupno je uloženo dvije milijarde kuna, a osim novca koji smo već imali, radi se o gotovo dvostrukom iznosu – četiri milijarde kuna. Što se tiče ulaganja u Krapinsko–zagorsku županiju, radi se o više od 60 milijuna kuna u ovoj godini, a u Krapini je za radove u središtu grada uloženo oko šest milijuna, a zajedno s uređenjem obala nešto više od osam milijuna kuna – zaključio je Plišić, dodavši da će sve biti završeno u ovoj godini.

I dok uređenje obale Hrvatske vode financiraju same, radove u središtu Krapine financiraju 90 posto, dok ostatak plaća Grad.

– Naravno, kada se krenulo u jedan takav zahvat na dionici od 1500 metara, išli smo uključiti i sve druge – tako se mijenja i plinska mreža, uključio se i HEP, koji će riješiti svoju infrastrukturu, a radi se i podzemna DTK kanalizacija. No, praktički je sve krenulo s Hrvatskim vodama, nakon kojih su se uključili i svi ostali i na tome im se posebno moram zahvaliti – istaknuo je krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, napomenuvši da se prvi put nakon 50 godina sustavno rješava kompletna podzemna infrastruktura u gradu Krapini, čime će i sama gradska jezgra dobiti novo lice. 

– U ovoj fazi izvode se radovi na sanaciji vodotoka Krapinčice, prvenstveno zbog sprečavanja poplava, a onda i zbog samog uređenja. Projektom je obuhvaćena i izgradnja šetnice, ali za to ćemo se kandidirati na fondove. Time bi bio riješen čitav centar, od Dolića do Mihaljekova Jarka – zaključio je Gregurović, čije zadovoljstvo dijeli i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

– Što se tiče radova u Krapini, inzistirali smo na tome da to bude poklon za 50. godišnjicu Tjedna kajkavske kulture i krapinskog Festivala. Ovo je uistinu jedna ogromna investicija i bila je jednostavno prijeko potrebna Krapini kao centru županije. Nadam se da smo i mi u županiji obnovom pročelja na županijskoj zgradi u centru grada potaknuli ljude da i sami ulažu u obnovu fasada na svojim kućama i da ćemo za dvije-tri godine imati centar županije na nivou bilo kojeg centra bilo koje regije u Europskoj uniji – zaključio je župan Kolar.

Komentara 4

ZD
zdepar
20:57 01.09.2015.

dok sava plavi hrvatske vode razbacuju novce na potoke po zagorju

NO
nogogaz
22:34 01.09.2015.

ovo nije ni milijun eur..... i pravi se od toga neka vijest...

GM
Gusta magla
00:24 02.09.2015.

Ma sretan sam ja sto se gradi,radi samo mi nije jasno zasto se svaki pogon koji se otvara,svaki potok koji se sanira nalazi u Istri,Zagorju,ili u Medimurju......ili je to mozda zato sto je tamo glasacka masinerija SDP-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije