Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pritvora

General Rahim Ademi tužbom protiv države traži milijun kuna odštete

Rahim Ademi
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
30.09.2014.
u 10:34

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila je da je tužbu građanskom odjelu Općinskog suda u Splitu podnio prije gotovo dvije godine

General Rahim Ademi tužio je hrvatsku državu zbog toga što je nepotrebno proveo sedam mjeseci u haškom pritvoru i traži naknadu štete od milijun kuna, piše Novi list.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković potvrdila je da je tužbu građanskom odjelu Općinskog suda u Splitu podnio prije gotovo dvije godine.

– General Ademi je boravio u pritvoru jer je država u Haag selektivno slala dokumente koji su upućivali na to da je on izdavao zapovijedi u akciji Medački džep, iako nije bilo tako. Primjerice, država u Haag nikada nije dostavila ratni dnevnik 9. gardijske brigade, a i ostali dokumenti, koje je naknadno prikupljala obrana, a koji su išli Ademiju u prilog nikada nisu stigli u Haag, rekla je Sloković.

Suđenje je Haag prepustio Hrvatskoj, Tužiteljstvo je Ademija i Mirka Norca teretilo po zapovjednoj odgovornosti, ali je Ademi  oslobođen jer se pokazalo da je na terenu bio još jedan zapovjednik, admiral Davorin Domazet Lošo koji je bio izaslanik načelnika Glavnog stožera Janka Bobetka i koji je izdavao zapovijedi Norcu. Norac je pak osuđen na sedam godina zatvora.

>> Ademi skrio topničke dnevnike 1998., po njih poslao 2000.

Komentara 12

Avatar comandante
comandante
13:11 30.09.2014.

To Rahime generalčino naša, milun kuna i ruka na srce!!!! A onda pravac Kosovo!!!

TR
trunjo
11:25 30.09.2014.

svaka čast ....političke novine upravo dokazano

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
10:56 30.09.2014.

Pravim domoljubima ne trebaju Kune Ademi! Pravi domoljubi ne bi pljackali zemlju... Pravi domoljubi su sretni sto imaju Hrvatsku i ne trebaju im Kunici Ademi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije