Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naslijedio repinca

General Mate Ostović novi je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske

Mate Ostović,Dragutin Repinc
Foto: OSRH/ S. Brigljević
1/4
30.09.2014.
u 18:29

Dužnost mu je predao general pukovnik Dragutin Repinc

U Zapovjedništvu Hrvatske Kopnene vojske u Karlovcu održana je primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske Kopnene vojske između dosadašnjeg zapovjednika, general pukovnika Dragutina Repinca i novoimenovanog, general bojnika Mate Ostovića.

Primopredaji je, priopćava MORH, uz načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Dragu Lovrića te drugih pripadnika OSRH, prisustvovao i Karlovački župan Ivan Vučić te drugi predstavnici Grada Karlovca, braniteljskih udruga te ostali uzvanici. General Lovrić zahvalio je generalu Repincu na uspješnom izvršenju svih postavljenih zadaća u protekle tri godine, dok je bio na čelu Hrvatske kopnene vojske te mu poželio da ostane jednako uspješan i na novoj dužnosti Zamjenika načelnika Glavnog stožera OSRH. Od generala Ostovića zatražio je da nastavi s uspješnim izvršenjem zadaća njegovog prethodnika i da pokaže viziju daljnjeg razvoja HKoV-a kako bi obrambeni sustav RH bio u stanju odgovoriti na sve buduće sigurnosne izazove.

Dosadašnji zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general Repinc zahvalio je svim suradnicima koji su svojim radom doprinijeli uspješnom izvršenju svih zadaća HKoV-a, dok je general Ostović zahvalio na ukazanom povjerenju i imenovanju na ovu odgovornu dužnost.

General bojnik Mate Ostović rođen je 1961. u Otočcu. U obranu suvereniteta Republike Hrvatske uključio se u srpnju 1991. godine kao pripadnik 1. brigade Zbora narodne garde. U Oružanim snagama RH, tijekom i nakon Domovinskog rata, obnašao je niz odgovornih dužnosti, od zamjenika zapovjednika bojne 1. brigade Zbora narodne garde, načelnika Uprave za ustroj, popunu i mobilizaciju, zamjenika načelnika Uprave za operativne poslove Glavnog stožera OSRH, zamjenika zapovjednika IV. Zbornog područja, zamjenika načelnika Uprave za logistiku GS OSRH do zapovjednika Zapovjedništva za potporu, na kojoj dužnosti je bio od 2008. godine.

Fakultet političkih znanosti u Zagrebu je završio 1986. godine te je stekao zvanje profesora obrane i zaštite. Od vojne izobrazbe, general Ostović završio je Zapovjedno-stožernu i Ratnu školu na Hrvatskom vojnom učilištu ”Petar Zrinski” u Zagrebu, te nekoliko tečajeva u inozemstvu. Za svoj rad odlikovan je nizom odličja: Spomenicom domovinske, Spomenicom Domovinskog rata, Redom hrvatskog pletera, Redom hrvatskog trolista, Redom bana Josipa Jelačića i medaljama ”Oluja” i ”Bljesak”.

>>General-bojnik Dragutin Repinc – staloženi vođa vojske

>>Hrvatska vojska dobila pet novih generala

Komentara 3

MH
mrtav-hladan
10:16 01.10.2014.

Ovi tečajevi koje je zavrsio uz naporan rad i trud koji su trajali od ranog jutra do dvanajest popodne I tako uzastopno jedan cjeli tjedan jako su mu pomogli u strucnoj naobrazbi i usavrsavanjubrazbi i usavrsavanju

DU
Deleted user
21:32 30.09.2014.

Gdje se danas nalazio tekstilni radnik? Njegova dužnost bi bila da bude prisutan primopredaji ovako visoke dužnosti u OSRH.

BA
bajo2
00:06 01.10.2014.

jaka funkcija u danasnje vrijeme,vrlo odgovorna i konstruktivna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije