Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neočekivano rukovanje

General Markač: O susretu s Vučićem ne mogu ništa reći

Vučić Markač
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.02.2015.
u 17:45

Srbijanski premijer zastao je kraj generala oslobođenih u Haagu

Inauguracija predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović već je bila završila, okupljeni su se počeli razilaziti – državni poglavari krenuli su na ručak put palače Dverce, a ostali svojim putem. U toj prvoj skupini koja se probijala kroz mnoštvo na Markovu trgu bio je i srbijanski premijer Aleksandar Vučić.

Susreo se u toj gužvi s europarlamentarcem Ivanom Jakovčićem, zastao i porazgovarao pa nastavio dalje. Sljedeća osoba kojoj je pružio ruku bio je, kako je zabilježio naš urednik fotografije, general Mladen Markač iza kojega je stajao general Ivan Čermak. Stisak ruku Markača i Vučića, osmijesi i nekoliko riječi potrajali su vrlo kratko.

"Ne mogu vam ništa o tome reći"

– Ne mogu vam ništa o tome reći. Drugi put ćemo surađivati. Hvala lijepa – kazao nam je general Mladen Markač kad smo ga pitali što je rekao srbijanskom premijeru i što mu je ovaj odgovorio.

Taj je kratki susret u Srbiji izgleda prošao potpuno nezapaženo. Naime, srbijanski mediji detaljno su izvijestili o dolasku premijera na inauguraciju, navodeći pritom s kime se sve sastao. Spominju sastanke s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, ministricom Vesnom Pusić, susret s premijerom Zoranom Milanovićem i sa šefom Hrvatske demokratske zajednice Tomislavom Karamarkom, navode i da se slučajno susreo s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

– Podsjetili smo se na riječi Margaret Thatcher da, kada državnici rade najbolje stvari za svoj narod, građani to najčešće u danom trenutku ne prepoznaju – prepričao je Vučić razgovor s Mesićem. Slučajan susret s Markačem se ne spominje.

Medijski hit

Novinari u Srbiji izvještavaju da je Vučićev dolazak u Zagreb bio medijski hit u državama nastalim raspadom Jugoslavije. Prenijeli su i pisanje ljubljanskog Dela da “Vučić u Zagrebu nije skrivao optimizam u vezi s očekivanjima od budućih odnosa sa susjedima”. Ocjenjujući značenje dolaska, profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka i bivši veleposlanik Srbije u Njemačkoj Ivo Visković za RTS je izjavio: – Odlazak premijera Srbije Vučića na inauguraciju hrvatske predsjednice Grabar-Kitarović otvorio je vrata boljim odnosima Srbije i Hrvatske.

>>Vučić: Kolindu Grabar Kitarović sam pozvao u Beograd i mislim da će ona to prihvatiti

>>Vučić po dolasku u Zagreb položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli

Komentara 99

CA
Car1994
20:20 17.02.2015.

Ne treba nam ni region, ni bratstvo i jedinstvo, već samo normalni, ljudski odnosi. Pozdrav Hrvatima od Srbina.

HL
HV_LAKI102
18:44 17.02.2015.

Ma Vucic je zamjenio Markaca,mislio je sigurno da je to neko od njegovih iz Kukuriku vlade.

Avatar rogati_konj
rogati_konj
19:55 17.02.2015.

nova moda na desnici, popularan i prihvatljiv postaje svaki onaj čiji je djed bio u partizanima i kome vučić i region dolazi u posjet, do subote je bilo obrnuto, ha ha, kako se kaputi okreću ha ha, bit će još smijeha hs ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije