Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poslovni put

Gotovina u Albaniji s ministrom poljoprivrede o suradnji u uzgoju tuna

Ante Gotovina
Foto: Balkanweb.com
17.01.2014.
u 20:40

Ante Gotovina je za svoj prvi odlazak iz Hrvatske u inozemstvo, nakon što se prije 14 mjeseci vratio slobodan iz Haaga, odabrao – Albaniju!

Nije to bila niti Francuska, niti BiH, niti jedrenje Sredozemljem, Ante Gotovina je za svoj prvi odlazak iz Hrvatske u inozemstvo, nakon što se prije 14 mjeseci vratio slobodan iz Haaga, odabrao – Albaniju!

Njegov prvi put u inozemstvo bio je poslovni, a u glavnom gradu Albanije, Tirani se, u četvrtak, 16. siječnja susreo sa svojim domaćinom Edmondom Panaritijem, ministrom poljoprivrede i ruralnog razvitka Albanije. Gotovina je u Tirani primljen kao poslovni čovjek i suvlasnik tvrtke "Pelagos Net farma d.o.o.", koju je prošle godine osnovao sa svojim dugogodišnjim prijateljem i partnerom Milanom Mandićem, inače i suvlasnikom velikog proizvođača tuna, tvrtke "Jadran tuna".

Sve albanske novinske agencije i mediji kratko izvješćuju o ovom i njima vrlo zanimljivom posjetu, a pod naslovom "Suradnja u sektoru ribarstva", pišu kako je u Tiranu stigao poduzetnik "hrvatski junak i umirovljeni ratni general Ante Gotovina".

Iza te kratke vijesti stoji međusobni interes u, primarno uzgoju tuna na farmama, kao i izlovu tuna, koje podliježe striktnom i kontroliranom standardu.

Večernji list saznaje da su Gotovina i ministar Panariti razgovarali o hrvatskim iskustvima u ovom dijelu ribarskog biznisa, te su Albanci pokazali veliki interes za suradnju i preuzimanje hrvatskog "know-howa" u ovom poslu. Albanija, naime u ovom sektoru još nije iskoristila svoje potencijale. Gotovina i Mandić prošle su godine, nakon sređivanja papirologije, investirali više od 20 milijuna kuna u podizanje zajedničke farme za uzgoj tuna.

Počeli su proizvodnju, koja se, u pravilu tek nakon 18 mjeseci, kada tune dosegnu konzumnu veličinu, pokaže je li bila isplativa. U reportaži koju je nedavno objavio ekskluzivno Večernji s farme tuna u Murterskom moru, Gotovina je najavio kako ne sumnja u uspjeh svog biznisa. Odlaskom u Albaniju pokazuje da su njegove ambicije u biznisu s tunama i veće.

>> Gotovina: Ne, neću se kandidirati za predsjednika!

Komentara 16

ST
stefj
21:06 17.01.2014.

Hm, ovo je jedini (recimo) ekonomski članak na cijelom večernjaku, a napisan je radi Gotovine, ne ekonomije. Na članku o Mamiću (neki dan) preko 100 komentara, a na tekstu o daljnjem padu proizvodnje par komentara. Isti članak o Mamiću cijeli dan na naslovnici, svaki ekonomski članak ne bude više od koji sat. Uz takvu medijsku prezentaciju i takvu zainteresiranost naroda uopće me ne čudi da jedan SDP može dobiti apsolutnu većinu u saboru ili da je jedan Josipović najpopularniji političar ili jedan Linić pozitivna osoba...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:05 17.01.2014.

Albanija je naša prijateljska zemlja i trebamo se jače povezati na svim poljima...

ĆA
ćaćaća
20:38 17.01.2014.

a možda da pošaljemeo jugoslovene i abolirane na rad u albaniju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije