Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj županica

Gabrić o svađama: Prečesto se čini da je Vlada brod bez kormilara

Nikica Gabrić
Luka Stanzl/PIXSELL
12.04.2014.
u 12:31

- Potpuno je neprimjereno da pomoćnik ministra financija Boris Lalovac, koji je u odnosu na premijera i ministre dužnosnik nižeg ranga, odgovara javnim priopćenjem na zaključak Vlade - smatra predsjednik Nacionalnog foruma.

Predsjednik Nacionalnog foruma Nikica Gabrić u priopćenju je istaknuo da javne svađe Vladinih dužnosnika štete Hrvatskoj.

- Kao građanin Republike Hrvatske volio bih da mogu reći kako nas vodi sjajna vlada, kako imamo vlast koja zna rješavati probleme i pronaći način na koji će izvući zemlju iz krize. Nažalost, nije tako - piše u priopćenju Gabrić i dodaje kako svakoga dana svjedočimo međusobnom obračunu dužnosnika Vlade putem medija.

- I prečesto se čini da je Vlada brod bez kormilara, a to za Hrvatsku ne može biti dobro - smatra Gabrić koji je komentirao i najnovija prepucavanja vezana uz Vladin zahtjev da se preispita rad Porezne uprave u Sisku, a vezano za procjenu nekretnine zbog čije kupnje je pritvorena županica Marina Lovrić Merzel.

Obračun unutar Vlade

- Potpuno je neprimjereno, recimo, da pomoćnik ministra financija Boris Lalovac, koji je u odnosu na premijera i ministre dužnosnik nižeg ranga, odgovara javnim priopćenjem na zaključak Vlade, kojim se traži utvrđivanje činjenica vezanih uz taj sporni aranžman i očitovanje Porezne uprave - kaže Gabrić i dodaje kako to "odaje dojam da je zaključak shvaćen kao dio obračuna unutar vladajuće koalicije, odnosno unutar same Vlade".

- Na istoj stvari, ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras, pak, javno otvara frontu prema DORH-u i baca sumnju na tu instituciju i njezinu procjenu vrijednosti nekretnine u koju se uselila sisačka Hitna pomoć. Premijer i ministri govore kako žele da institucije ove države budu snažne i da građani imaju povjerenja u njih, a onda ih svojim javnim istupima sami slabe - kaže Gabrić dodajući da je "neozbiljno što državni dužnosnici vode ovakve polemike,  umjesto da se uhvate posla i pokrenu gospodarstvo".

"Novo zaduživanje nije rješenje"

- Novo zaduživanje, po koje je ministar financija otišao u SAD, i prebacivanje smanjenja deficita na leđa građana kroz poskupljenje goriva, nisu rješenja. Nije rješenje ni smanjivanje plaća zaposlenima u javnom sektoru, dok se na drugoj strani otvaraju nove nepotrebne agencije sa stotinama novozaposlenih. Nikad, naprimjer, nismo dobili valjano objašnjenje kome je i zašto u ovakvoj krizi bila potrebna nova državna Agencija za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, osim za pronalazak dužnosničkog mjesta za ravnatelja iste, inače člana HNS-a. Ovakvi potezi nas ne uvjeravaju da Vlada zaista radi najbolje što može kako bi država što prije izašla iz krize. Naprotiv - zaključio je Gabrić.

>>'Ako se ne okrenemo sebi, ostat će nam samo grb, zastava i himna'

>>Gabrić: Gospodarska nam je politika svedena na cijeđenje iscijeđenog limuna

Komentara 19

Avatar puky
puky
12:47 12.04.2014.

... niš' ovaj gabrić nije bolji od ostalih crvenih ... iz istog je legla ... možda samo više želi vlast jer se ovoj jugo komunističkoj garnituri moralo zgaditi što su nama i sebi za ove 2,5 godina napravili ... strava ...

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
12:43 12.04.2014.

Eh, moj dr. Gabriću, ovo tvoje glumatanje "kritizerstva" spram vladajućih ni pučkoškolci više ne uzimaju ozbiljno. ... Možeš ti biti svaki dan na naslovnicama i glumiti sposobnog demokratu, narod zna što si do jučer bio, a zna bome i što si danas --- pa prema tome zna i što bi od tebe mogli očekivati sutra. --- Ne, hvala.

Avatar guten_tag
guten_tag
14:11 12.04.2014.

ma to je samo frakcija sdp-a kojima je cilj zadržati sadašnje stanje. podrška neuspješnom predsjedniku, koji ničim nije zaslužio drugi mandat, je dokaz tome. s njima je izgubljeno vrijeme, glas za sdp je isto što i za tzv orah ili tzv nacionalni forum. sjetit ćete se prijevare zvane "nova pravednost", eto to je isto što i ove dvije frakcije "orah" i "nf", samo drugo pakovanje, da se prikrije trag.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije