Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikica gabrić:

'Babić 
je lažni ratni invalid, neka me tuži ako je to laž'

Nikica Gabrić
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
07.01.2014.
u 11:19

Babić kaže da su Gabrićeve prozivke neosnovane i posljedica njegove frustracije

Nikica Gabrić, liječnik i čelni čovjek Nacionalnog foruma koji od veljače postaje stranka, žestoko je opalio po Ivici Babiću, vođi liječničkog štrajka.

Anonimna prijava

Babića, koji je od početka štrajka već nekoliko puta bio meta raznih “čerečenja”, prozvao je da je lažni invalid Domovinskog rata i kako kao takav nema legitimitet zastupati liječnike i voditi štrajk. Gabrić je već nekoliko puta optužio Babića, posljednji put u intervjuu Stojedinici, a optužbe o lažnoj invalidnosti ponovio je i za Večernji list. On tvrdi da je Babić kao liječnik u ratu pozvan na intervenciju, kako se izlazeći iz vozila Hitne okliznuo i pao na lijevu stranu lica.

– Lažirao je nalaze. Ispada da na jedno oko vidi 25 posto, a dobio je od 50 do 60 posto invalidnosti. Pa, kad izgubite cijelo oko, imate samo 33 posto invalidnosti – kaže Gabrić. Babić je, nastavio je, mogao imati najviše 10 do 15 posto invaliditeta. Gabrić rezonira da ga je Babić, s obzirom na to koliko ga je puta prozvao, već trebao tužiti ako smatra da to nije istina.

– Naravno, nije me tužio. Laže i mulja. Pravi mufljuz – rekao je Gabrić. Dokumentacija o Babićevoj invalidnosti Gabriću je dospjela u ruke dok je ministar branitelja bio Ivica Pančić. On je tada dobio anonimnu prijavu da je Babić lažni invalid, pa je zamolio Gabrića da je pregleda. Nakon analize Gabrić je zaključio da je prijava osnovana, ali s obzirom na to da je Pančiću mandat bio pri kraju, ništa se po tom pitanju nije dogodilo. Gabrić nije bio član nikakve komisije za provjeru prijava nego mu ju je Pančić proslijedio samo da vidi ima li osnove. Gabrića živcira i štrajk liječnika, koji je sada u latentnoj fazi, jer bi po njemu liječnici trebali protestirati za reformu zdravstva, a ne za veće plaće.

– Liječnici žele da se plaća njihov statusni položaj, dakle da dobiju plaću neovisno o tome koliko su radili. A to je posljedica socrealizma u kojem živim – dodao je.

Babić pak Gabrićeve prozivke nije želio odveć komentirati. Rekao je tek da su one neosnovane i posljedica Gabrićeve frustracije i kompleksa jer nije bio tamo gdje je trebao biti kada se stvarala Hrvatska.

Štrajk u fazi mirovanja

– Te komplekse ja ne mogu niti želim liječiti – poručio je Babić.

Što se pak štrajka tiče, ovaj će se tjedan sastati glavni štrajkaški odbor i odlučiti što dalje. Iako formalno štrajk i dalje traje, otkad je Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima, on je u fazi mirovanja. Osnovni problem, a to je plaćanje prekovremenih sati, i dalje nije riješen.

>> 'Babić ima 34 tisuće kn mjesečnih primanja'

Komentara 141

Avatar Feniks
Feniks
12:28 07.01.2014.

Nisam ni sumnjao da će Gabrić igrati za SDP.

AJ
ajmo
11:38 07.01.2014.

Gabriču ako hoćeš moj glas prestani napadat oko sebe nego reci šta misliš raditi dosta je gamadi koja traže neprijatelje i viču kako su drugi lopovi a baš mi smo ti koji su pošteni i superiorni. Takvih je pun sabor od početka do kraja bez iznimke.

NV
novo vriijeme
11:35 07.01.2014.

A kako Gabrić to zna, koja služba mu je dala te podatke i zašto. Po ovome Ministarstvo zdravlja invalidska komisija, znači ipak on Rajko Ostojić na istoj strani, smanjiti državno zdravstvo kako bi svi plaćali privatnicima poput Gabrića. A sada invalidska u policiji kako bi objasnila koji opipljiv motiv su imali da daju ovaj povjerljiv podatak "tajkunu" Gabriću koji barata milijunima eura zarađenim da nesreći pacijenata koji nisu imali pristup u bolnicama, ali koji ima i neriješenih par milijuna eura u Hypo banci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije