Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOV NA MILIJUNE Preživio pad iz aviona, osvojio jack-pot, a sad bez kune

Frano Selak: Loto igraju svi luđaci pa igram i ja

05.06.2009.
u 20:12

Francek, daj sedam brojeva – zavapio je susjed, držeći u rukama listić lutrije.

– 5, 12... – izrecitirao je Frano, a susjed poslušno prekrižio. Jer tko će bolje znati dobitnu kombinaciju za najveći zgoditak u povijesti Hrvatske lutrije, što se izvlači sutra, nego Frano Selak iz Petrinje. Čovjek koji je, među ostalim, preživio pad iz zrakoplova, obrušavanje vlaka u kanjon rijeke, pad preko litice..., ali i 2002. osvojio više od šest milijuna kuna na lotu. Zovu ga “najnesretnijim čovjekom na svijetu”.

Vjeruje u sretnu ruku
– Uvijek im reknem – smije se umirovljeni profesor glazbe otkrivajući da je riječ o pravom dubrovačkom gosparu, ali ipak ne odaje jesu li to brojevi koje on igra za 38 milijuna kuna u Super sedmici.

– Ha, igraju svi luđaci, pa igram i ja – smije se 80-godišnji Selak. U četvrtak je supruga Katarina otrčala do uplatnog mjesta Lutrije jer je vani baš počela pljuštati kiša, a čim se vratila, s vrata mu je povikala: “Mogao si malo manje uplatiti!”

– Ljutim se. Otkad je zgoditak narastao, uplatim više od 300 kuna. A nisam osvojio ništa. Ni četvorku... U gubitku sam nekoliko tisuća kuna – kaže Frano, no nije obeshrabljen.

I inače u životu nije bio malodušan. Ni kad je 1957. autobus u kojem je putovao pao s mosta u rijeku Bosnu, ni kad se 1962. vlak survao u Neretvu, ni kad mu se 1972. i 1973. zapalio automobil, ni kad ga je 1993. tegljač Unprofora gurnuo u provaliju, ali ni kad je 1963. ispao iz zrakoplova.

– Majka mi je bila bolesna, ležala je u Rijeci. Na aerodromu u Lučkom ukrcao sam se na probni let DC8 – prisjeća se Frano.

Sve dao ‘rođacima’
U avion je ušla i lijepa stjuardesa Micika. Dok joj je hofirao u repu aviona, vrata su se naglo otvorila, a par je bio isisan. Trenutak kasnije, avion se zabio u brdo Parg. Micika i Frano su jedini preživjeli.

Ipak, dodaje, najveće razočaranje je došlo nakon što je osvojio loto zgoditak.

– U trenu su se stvorili rođaci, prijatelji, poznanici... Koliko sam im novca dao, poplaćao im dugove. Nije mi ostalo ništa. A sad me izbjegavaju – kaže Frano, koji živi od 3000 kuna mirovine te se tuži s vjerovnicima. Od dobitka je ipak uspio podignuti kapelicu Djevici Mariji. Osvoji li 38 milijuna, obnovit će crkvu svete Katarine u Petrinji.

– Ne nadam se previše – priznaje, i dodaje: – Mene je Fortuna jednom poljubila.


Prekriži slovo za Super sedmicu

Hoće li večeras napokon biti izvučena “prava” kombinacija brojeva? Broj igrača, njih više od 800 tisuća koji se nadaju takvom raspletu, u ovom kolu ponovno je oborio sve rekorde. Velik broj igrača prvi put igra loto te iz Hrvatske lutrije ponavljaju pravila. U igri 7/39 glavni zgoditak je “sedmica”. Oni pak koji žele u lov na Super sedmicu, na 38 milijuna kuna, moraju na listiću precrtati slova A ili B. Dobitnik je onaj koji pogodi svih sedam brojeva te slovo, koje se također izvlači iz mini bubnja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije