Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Fra Siniša Srebrenović: Ja sam čuvar Kristova groba

Naslovnica 20.11
Foto: VL
20.11.2016.
u 00:10

Naši reporteri na Isusovu grobu koji je otvoren nakon 500 godina

Do Kristova groba došli smo tek trećeg dana.

Od prva dva pokušaja odustali smo zbog procjene da bismo mogli čekati nekoliko sati u dugačkom redu koji prolazi između skela koje okružuju edikulu koja se obnavlja iznad Kristova groba, s kojega je ploča otkrivena točno dva tjedna prije nego što smo ga i mi posjetili. Bio je to povijesni događaj o kojemu je govorio cijeli svijet. Treći put nismo čekali ni pola sata kada smo ušli u najsvetiju prostoriju za kršćane cijeloga svijeta.

– Gužve su velike. Ove subote u bazilici je bilo oko 20.000 hodočasnika – rekao nam je fra Siniša Srebrenović, hrvatski franjevac iz Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda iz Zagreba, koji je već 10 godina u Svetoj Zemlji, a donedavno je bio na službi u Nazaretu.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Bernardić ili Ostojić: Predsjednik SDP-a znat će se nakon drugog kruga

>>Životna priča Ružice Vukovac, bivše zastupnice Mosta

>>Na kupnji stana država daruje i više od 15.000 ₤

>>Melania Trump: Jet-set je ismijava, a političari se nadaju da će pomoći Sloveniji

Foto: VLm

Komentara 3

LA
Lavica7
09:44 20.11.2016.

Isus je uskrsnuo I ukazivao se. Dakle...to sto ovaj cuva NE moze biti Isusovo grob. Ako je rijec o grobu- mozda da provjeri u Srinagaru, Indija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije