Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVAZIDRŽAVA

Fox objavio članak o Liberlandu: Samoprozvani predsjednik došao u New York privući investitore

liberland
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/4
24.08.2016.
u 17:43

Jedlička: Želimo da Liberland bude najbolje mjesto za život

Priča o Liberlandu, kvazidržavici na granici Hrvatske i Srbije proglašenoj u travnju prošle godine, zainteresirala je i američki FoxO njoj su objavili članak povodom dolaska samoprozvanog predsjednika Liberlanda, Čeha Vita Jedličke, u New York. Jedlička ondje želi uvjeriti ljude da nacija njegove države doista postoji, a namjerava i privući investicije.

- Htjeli smo ići protiv struje - objasnio je razloge osnivanja Liberlanda Jedlička, nekad libertarijanski političar iz češke Konzervativne stranke slobodnih građana.- Želimo da Liberland bude najbolje mjesto za život i mislim da je to budućnost - dobrovoljna interakcija između ljudi. Između građana i njihove vlade - dodaje.

Jedlička, kojeg je lani bila privela hrvatska policija, tvrdi da ni Hrvatska ni Srbija nisu položile pravo na sporni komadić zemlje sa zapadne strane Dunava. Za Fox je rekao da očekuje da će hrvatski sudovi utvrditi da hrvatska policija ne smije ići u Liberland ni sprečavati ljude da u Liberland idu iz Srbije. Kaže i da su neki neimenovani ulagači već pokazali zanimanje za Liberland.

- Znamo da sloboda privlači ljude. Ona privlači ulaganja. Znamo da sloboda funkcionira - rekao je Jedlička, koji uvjerava da će Liberland, postane li prava nacija, biti pun nebodera, stambenih zgrada i ulica te carstvo niskih poreza, sloboda i vlasničkih prava.

>> Liberland optužuje Hrvatsku za invaziju

Komentara 11

DU
Deleted user
19:33 24.08.2016.

a zašto taj češki ne pravi eskapade na poljsko-češkoj granici gdje ima dosta ovakvih slučajeva nego je došao praviti probleme ovdje kod nas?

AN
ANTIkomunist55
23:07 24.08.2016.

ma budalastina, ne može nitko uc od vlasti, pa napravit ce ti Hrvatska i Srbija agresiju na tu tvorevinu

PR
prarvat
21:36 24.08.2016.

fora je. dobro za hrvatsku i naš turizam. bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije