Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.05.2015. u 12:00

Apsurdnija od činovničkih prohtjeva samo je potreba ministarstva da zbog toga formira komisiju

Arsen Bauk, ministar uprave, pod krovom svog ministarstva ima i novoosnovanu komisiju koja razmatra neobične zahtjeve državnih činovnika. Globus doznaje da se 7 članova te komisije sastaje jednom mjesečno kako bi odlučilo, primjerice, imaju li činovnici pravo na slobodni (plaćeni) ponedjeljak nakon trčanja polumaratona, pravo na plaćeni slobodni dan za polaganje vozačkog ispita, pravo na dar za Sv. Nikolu ako se dijete rodi nakon tog datuma i slične apsurdne prohtjeve. Apsurdnija od činovničkih prohtjeva samo je potreba ministarstva da zbog toga formira komisiju.

Strogo zabranjeno 'petati po čuči' i 'paćati u đardinu'

Marin Mrčela, sudac Vrhovnog suda, pokrenuo je jezične radionice kojima je cilj popraviti pismenost sudaca. Cilj je radionica da suci u presudama koriste standardni jezik, a ne lokalizme zbog kojih u žalbenim postupcima neki viši sudovi trebaju i prijevod pojedinih termina. Jutarnji navodi da lokalne izraze u presudama najčešće koriste splitski suci pa se tako zabranjuje "paćanje u đardinu", droga se skriva "u buži ispod pitara", a optuženik "puca iza štekata". Ne zaostaju mnogo ni suci iz kontinentalne Hrvatske pa iz jedne presude doznajemo da je optuženik žrtvi "petal po čuči", a da je druga oštećenica bila "čombrava". Ličko rukovanje da i ne spominjemo.

Iza Karamarkova vjenčanja ostala samo jedna tajna

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, ipak se nije vjenčao u tajnosti, svjedoči to naslovnica tjednika Gloria. Jedina je tajna još je li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mladencima dar donijela u tajnosti, dan prije.

Zaposlenica KBC-a na bolovanju neprekidno pune 23 godine

Radmila Belobrajdić Čahut, predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske, pozvala je ministra Vargu da provede sustavnu kontrolu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti zbog niza nepravilnosti među kojima se ističu nerealno duga bolovanja. Rekorderka je za sada jedna zaposlenica KBC-a Rijeka koja je na bolovanju neprekidno pune 23 godine. Tek što zatvori bolovanje po jednoj dijagnozi, već ga otvori po drugoj, jasno sve uz potpis liječnika, otkrila je u Novom listu javnu tajnu Belobrajdić Čahut.

>> Stotine razgovora za posao na dan, a samo 1875 radnih mjesta

>> Tajni ručak premijera Milanovića sa Štrokom

Komentara 3

Avatar mirica19
mirica19
12:10 29.05.2015.

Hahahahh, blago Hrvatskoj, nije ni čudo da smo pred bankrotom!

BI
Binga01
13:49 29.05.2015.

I u Alan Fordu imaju ozbiljnija ministarstva i komisije.

GO
Gomila
12:17 29.05.2015.

Bauk je najveci problem u hrvatskoj stvara mrznju zavadi pa vladaj izmislja cirilicu po hrvatskoj hoce veliku srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije