Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU SA SVIH STRANA

Evo tko je sve uputio čestitke Andreju Plenkoviću, novom hrvatskom premijeru

Andrej Plenković Tihomir Orešković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
20.10.2016.
u 19:18

"Želio bih vam uputiti najtoplije čestitke na imenovanju za premijera u hrvatskom parlamentu"

Predsjednici Europske komisije i Parlamenta Jean-Claude Juncker i Martin Schulz čestitali su u četvrtak Andreju Plenkoviću na izboru za hrvatskog premijera.

"Želio bih vam uputiti najtoplije čestitke na imenovanju za premijera u hrvatskom parlamentu", navodi u svoj čestitki Juncker i dodaje da u Plenkoviću vidi čvrstog zagovornika europskih vrijednosti i europske budućnosti Hrvatske.

"Europski parlament izgubio je vrijednog člana, a Hrvatska dobila privrženog Europljanina za premijera. Želim Andreju Plenkoviću uspjeh u radu i veselim se dobroj suradnji s njim", poručio je preko Twittera predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Nešto ranije Plenkoviću su čestitali predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul.

Crnogorski premijer Milo Đukanović čestitao je novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, ističući da su Hrvatska i Crna Gora primjer dobrosusjedskih odnosa na jugoistoku Europe unatoč "nemilim događajima iz prošlosti i nekim neriješenim pitanjima".

"Vjerujem da će nova Vlada uspjeti odgovoriti sve brojnijim izazovima i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijele regije. Mi u Crnoj Gori posebno se radujemo tome jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i EU, gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“, navodi se u čestitki.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj za konkretnu političku i tehničku podršku u pregovaračkom procesu s EU, kao i za skoru ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u novom sazivu Hrvatskog sabora.

"Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regiji i u širem okruženju služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti i neka do kraja neriješena pitanja ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država", stoji u Đukanovićevoj čestitki Plenkoviću.

>> Drama s Goranom Marićem trajala je od utorka poslijepodne: Zašto je toliko bitan Plenkoviću?

Komentara 12

PU
paul-umpe
20:06 20.10.2016.

Jeli mu Zoki cestitao

BU
Bulaba
20:25 20.10.2016.

Čestitali su mu i iz udruge Iskorak, a došao je i telegram iz Munchena s Oktoberfesta od njegovih Josipa i Zdravka.

AN
anticenzura
20:08 20.10.2016.

Formalne cestitke se podmecu gradjanima za puna usta hvale. A gle tko mu je cestitao u regiji, Rotschildov porcko sto pliva u milijunima, a narod mu prevrce po kontejnerima. Gdje ce ovaj u EU I NATO pakt? Jedan je americki politicar iz administracije u Washingtonu komentirao ulazak Crne Gore u NATO pakt, veli uvesti Montenegro u NATO pakt , takvu velicinu i takvu potenciju, to vam je isto kao da dodate jednog prijatelja na fejsbuku. Svi se sprdali s njima. Njima preko 70% naroda ne zeli u NATO pakt i traze referendum. Vidjeti cemo hoce li izvesti narod na referendum, ili ce ih ugurati protiv volje naroda kao i nas nasi placenici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije