Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimili video

Evo što su Jokić i članovi ekspertne skupine poručili uoči prosvjeda podrške reformi!

Boris Jokić
Foto: screenshot/youtube
1/8
31.05.2016.
u 23:30

"Nakon svih ovih 16 mjeseci, mi znamo da ova zemlja može sve. Ova zemlja može puno bolje: Živjela Hrvatska", poručili su članovi ekspertnog tima.

Boris Jokić i ekspertna skupina za provedbu kurikularne reforme, koja je prošlog tjedna zatražila razrješenje od ministra obrazovanja Predraga Šustara, uoči sutrašnjih prosvjeda podrške reformi snimila je video sa porukom Hrvatskoj. 

"U ime stotina svih onih koji su radili s nama tijekom 16 mjeseci želimo reći: Hvala svima. Hvala svima koji ste došli i dali nam podršku. Nakon svih ovih 16 mjeseci, mi znamo da ova zemlja može sve. Ova zemlja može puno bolje: Živjela Hrvatska. Hrvatska može bolje", stoji u poruci ekspertne skupine objavljenoj na YouTubeu

Danas je Jokić bio na sastanku u Uredu predsjednice na Pantovčaku sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i ministrom Predragom Šustarom. Nakon sastanka predsjednica je poručila da su utvrdili kako se kurikularna reforma mora nastaviti. 

- Kao predsjednica Republike obvezujem se da ću učiniti sve da otklonim političke utjecaje na proces kurikularne reforme – kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. 

Jokić je kazao da sastanak vidio kao početak dijaloga, ali je i dodao kako zasad ne povlači zahtjev za razrješenje. 

>>Grabar-Kitarović: Učinit ću sve da politiku maknem od reforme. Jokić: Zahtjev za razrješenje ne povlačim

>>Oglasili se Jokić i ekspertna skupina: 'Političari ne prisvajajte si kurikularnu reformu'

Komentara 47

NE
Neo001
00:10 01.06.2016.

Jokić i društvo oko njega su se pobunili samo na najavu ukjučenja drugih u reformu, koji još nisu niti iznijeli svoje mišljenje i stavove, tako da su Jokić i društvo svojom pobunom samo rekli tko su u stvari i kako su otvoreni za drugačije mišljenje. Da su neke marke, kako se prodaju trebali su ih sam pozvati i napraviti javno sučeljavanje a ne odmah u uličnu pobunu.

VR
vrt
00:18 01.06.2016.

Nadajmo se da će tako otvoreno i veselo prihvatiti mnoge konstruktivne kritike pristigle u stručnoj raspravi, te one koje će tsk stići u javnoj raspravi.

DE
derin
01:02 01.06.2016.

Nevjerojatno da RTL, jutarnji, pa čak i nova tv uopće ne pitaju za drugo mišljenje nekog iz sustava, nego samo slušamo jokica i ekipu mu i SDP. Ako negdje uspijete čuti drugo mišljenje, onda čujete da se radi o lošemm odrađenom poslu sa mnogo mana. Pristiglo je iz sustava 35000 argumentiranih primjedbi. Sutra je to obični SDP skup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije