Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Evo što Petrović kaže o Karamarku i ugovoru s tvrtkom njegove supruge

Josip Petrović
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
12.05.2016.
u 20:13

– Nisam ovih dana odgovarao na pitanja medija jer su se odnosila na poslovnu tajnu. Za te stvari postoji Povjerenstvo i nadležna tijela koja mogu zatražiti podatke – kazao je Petrović.

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je putem svog profila na Facebooku poručio da se izuzima iz procesa donošenja odluka o Ini. Odlučio se na to nakon što su se pojavile sumnje oko sukoba interesa kad je Nacional objavio kako je lobist MOL-a Josip Petrović, uoči HDZ-ova dolaska na vlast, preko svoje tvrtke plaćao usluge tvrtki Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, supruge potpredsjednika Vlade.

A Petrović je danas konačno progovorio o spomenutom slučaju.

– Nisam ovih dana odgovarao na pitanja medija jer su se odnosila na poslovnu tajnuZa te stvari postoji Povjerenstvo i nadležna tijela koja mogu zatražiti podatke – kazao je Petrović za 24sata te dodao:

– Ja vam inače ne čitam novine i ne pratim što sve mediji pišu. Ne krivim vas novinare ni za što, pa ni za netočne informacije koje izlaze. Znam da vi samo radite svoj posao. Niste vi krivi, to je stvar političara. 

Na pitanje kako onda Ana Karamarko može govoriti o iznosima iz ugovora njihovih tvrtki, lobist MOL-a odgovorio je sljedeće:

– Gospođa Karamarko nigdje nije spominjala iznose. Ona je to komentirala na svoj način. Privatni sam poduzetnik i ne želim ovakve stvari komentirati. Ne želim komentirati ove političke igre – rekao je Petrović.

Za Novu TV naveo je da je Karamarkovu suprugu angažirao jer je trebao medijsko savjetovanje koje nema u vlastitoj tvrtki. Suradnju su prekinuli sporazumno čim je postalo izvjesno da Karamarko ima šansu sastaviti vladu.

– Nisam se koristio prijateljskim vezama s gospodinom Karamarkom kako bi mi to pomoglo u poslovanju. Nikad o arbitraži nisam ni s kime razgovarao u Hrvatskoj. To je u fokusu Vlade i MOL-a. Ne vidim kako bih naštetio Ini i Hrvatskoj i odbacujem optužbe da sam izdao nacionalne interese. Ako me budu tražili, dostavit ću sve potrebne dokumente Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa – zaključio je Petrović za Novu TV.

Komentara 65

Avatar juricamesko
juricamesko
20:33 12.05.2016.

Petroviću ti i Ana Karamarko ste u ovoj priči nebitni.tko želi može vidjeti da je ovo samo još jedan od loše režiranih udara Sdp i njegovih trabanata na vladu a posebno Karamarka.jer Milanović veoma dobro zna koga se treba bojati.

Avatar comparator
comparator
21:15 12.05.2016.

Dobro ,hoće li već jednom Karamarko preuzeti vlast ili će se stalno braniti ? Malo je degutantno stalno se povlačiti se neprestano pred napadima i na jedno pitanje ne odgovoriti konkretno a za ovakvu puževu politiku nema više nitko strpljenja. Može premjer davati intervjue svakodnevno ali tu nema sadržaja. Hoće li za svaku sumnju trebati mjesec dana kako bi neko povjerenstvo donjelo pravorijek ? Pa mislim !

DU
Deleted user
20:30 12.05.2016.

ne kužim ovu rečenicu: '... uoči HDZ-ovog dolaska na vlast...' jer ako je to počelo 2013., a HDZ-e je na vlast faktički došao (sa MOSTOM) tek u siječnju 2016., kak je to 'uoči dolaska na vlast'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije