Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporni razgovor

Evo kako je sve počelo: Poslušajte snimku zbog koje je Hrvatska izašla iz arbitraže!

arbitraža
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
29.06.2017.
u 14:44

Arbitražni sud odlučio je da je Slovenija povrijedila Sporazum o arbitraži oko određivanja granice, no postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu će se nastaviti

U srpnju pretprošle godine Večernji list prvi je objavio audiosnimku razgovora slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovenske predstavnice Simone Drenik koja je rezultirala povlačenjem Hrvatske iz arbitražnog postupka. 

Arbitri su u ožujku nakon osam mjeseci ignoriranja započeli s analizom informacija i transkripata koji su pokazali cijeli raspon nečasnih, ali i kriminalnih radnji: slovenska agentica detaljno instruira suca kako da utječe na predsjednika suda, Francuza Gilberta Guillaumea, spominju se privatne večere, iznose se detalji sudačkih odluka pa i one kako je Guillaume već odlučio kako će "Slovenija na moru dobiti što želi", "naručuju" se dokumenti koje bi Sekolec podmetnuo kao svoje... 

Nakon detaljne analize Arbitražni sud odlučio je da je Slovenija povrijedila Sporazum o arbitraži oko određivanja granice, no postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu će se nastaviti i sud će donijeti odluku o liniji razgraničenja između Hrvatske i Slovenije.  

Poslušajte snimku zbog koje je Hrvatska izašla iz arbitraže!

OVDJE POSLUŠAJTE PRVI DIO SNIMKE RAZGOVORA

OVDJE POSLUŠAJTE DRUGI DIO

OVDJE POSLUŠAJTE TREĆI DIO

>>EKSKLUZIVNO Donosimo audiosnimku razgovora arbitra i slovenske predstavnice! Poslušajte!

Komentara 26

DU
Deleted user
18:22 30.06.2016.

Žao mi je Slovenaca da ih njihovi političari tako sramote i svađaju s Hrvatima, s kojima su uvijek bili dobri.

DU
Deleted user
19:05 30.06.2016.

Mogu na takav način razgraničavati i se sa madagaskarom.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
18:29 30.06.2016.

Malo nas je al smo .ovna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije